luni, 22 noiembrie 2010

Review Motorola EX128 Kingfisher

L.E: Software-ul este personalizat Cosmote, acum am aflat, motiv pentru care retrag nota, in asteptarea unui firmware adevarat, original Moto.

După ce m-am jucat puțin cu el și am trecut peste euforia pe care o are oricine când își ia o jucărie nouă, m-am gândit că pot face un review, cât de cât obiectiv al telefonului Motorola EX128.
Motorola a lansat pe neanunțate (spre deosebire de Nokia care se tot laudă că lansează dar nu face nimic) 2 terminale dual-sim (dual standby): EX115 și EX128. Nu o evidentiez diferentele dintre cele 2, o să prezint 128ul.
Prima lucru pe care-l observi când iei în mână EX128 este greutatea de 80g. E foarte ușor, ai senzația că e gol pe dinăutru. Display-ul tactil răspunde foarte bine la comenzi, nefiind exagerat de sensibil ca la HTC. Rezoluția este una acceptabilă, nu ceva impresionant. Deși meniul este unul prietenos, ușor de folosit, interfața grafică pare a fi luată de pe primele modele de telefoane mobile... și colorată... în 2 culori. Nu are teme grafice. Nu are blitz. Modul dual sim, funcționează bine, dacă nu uiți să treci SIMul 2 pe linia 1, altfel poți doar să primești apeluri (lucru care devine frustrant când vrei să dai un telefon urgent)(această setare se face și rămâne permanentă).
O primă problemă apare când vrei să conectezi telefonul la calculator. Neglijând lipsa cablului de date, care se găsește, constați lipsa driverelor. O problemă cu adevărat serioasă, telefonul nefiind însoțit în pachet de niciun cd de instalare. Nici pe internet nu există driver.
Apoi, mai ai probleme când te apuci să-l configurezi, pentru că, fiind model nou, nu există setări automate. Nu am înțeles de ce cineva lansează un telefon înainte să facă și setări pentru el, sau măcar drivere. Dacă ai răbdare și o conexiune de internet se configurează în câteva ore.
Acumulatorul, chiar dacă scrie pe site că are o durată de 200h convorbire continuă, se încarcă în doar 2h....
La final, ca sa fie mai ușor de evaluat, o sa dau note:
Design -10
Hardware - 9 (display-ul are o rezolutie inferioara capacitatilor maxime motorola, lipsa WiFi, camera doar de 3Mpx)
Software - 8 (interfata grafica preistorica, functii relativ reduse de personalizare, anumite optiuni indisponibile)
Pachet - 8 (lipsa cablu de date, cd cu drivere, toc de protectie)
Nu o să fac o medie totală, o să vă spun că la 499lei (preț la Germanos și Internity, cu garanție 2 ani) este un telefon foarte bun, raport funcții/preț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu