duminică, 15 ianuarie 2012

Bilanț

          Duminică, 15 ianuarie 2012. Teoretic, ziua lui Eminescu, practic a4a zi de protest din Piața Universității...
           Lumea nemulțumită îndură pentru o nouă zi temperaturile scăzute din România portocalie postdecembristă. De ce? Pentru că și-au dat seama că de fapt lucrurile nu sunt așa de postdecembriste pe cât par.  Și ce faci când lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie? Iei măsuri. Așa că, acum, după 7 ani de democrație băsesciană lumea s-a săturat și s-a gândit să protesteze. Și cum până acum istoria ne-a demonstrat că cea mai eficientă metodă de a prostesta este aceea de a ieși pe stradă cu bannere pe care să-ți scrii nemulțumirea, așa am ajuns aici.
             Toată lumea Majoritatea se întreabă de ce, după toate aceste proteste, piratul stă încă ascuns, și cu toate că el e președinte jucător nu face o mutare. Acest lucru (faptul că lumea se întreabă) e din cauza superficialității. Mulți nu privesc dincolo de aparențe. Cam așa a ajuns ăsta la Cotroceni. Aparent era o persoană potrivită pentru acel post. Aparent. Și tot aparent, el acum nu face nicio mișcare și nu retaliază în niciun fel la toate acuzele și mesajele care i se transmit (mesaje adevărate) . Unii spun că ar fi în concediu la munte. Eu cred constat că Băselu' ia decizii la rece (e frig la munte) pentru a încinge atmosfera în capitală.
În caz că vă întrebați cum se poate ajunge de la:
(protest non violent, liniștit)
la 
(Violență și vandalism)
răspunsul e simplu: o minte diabolică, bani și relații.
               Protestul a fost pașnic în toată țara. Cel puțin la început. Apoi Băse a făcut și el o mutare. Ca la șah. România mutase pionul (un grup de oameni simpli) la Piața Universității. Președintele plângăcios a mutat și el nebunul (mai mulți nebuni care tulbură ordinea). 
              E simplu să găsești niște oameni fără pic de respect de sine care ar face ORICE pentru bani. Sau poate n-au făcuto pentru bani, au făcuto din cauză că îndoctrinările partidului au fost bine făcute. Și la urma urmei de ce n-ar faceo, având în vedere că cel de sus (din vârful puterii) o să aibă grija ca oamenii lui să nu ajungă pe mâna poliției. Și asta nu pentru că are el suflet mare și e bun. Ci pentru că acei oameni, în anumite condiții ar putea ceda și ar recunoaște că ei nu făceau protest, ci spectacol. Și n-ar vrea piratul să se întâmple așa. El își poartă singur de grijă. De aceea toți fac ce vor el, pentru că îi are cu ceva la mână. Și gândește  (sau e sfătuit) bine înainte să facă o mișcare. De aceea a așteptat înainte să facă ceva în legătură cu protestele. Întâi le-a interzis, dar când a văzut că nu merge, și era deja prea târziu să aplice metoda de la alegerile din 2009 când plătea oamenii cu 20 lei/h să iasă să îl susțină, a reanalizat opținile. Și singura viabilă era dacă protestatarii deveneau violenți. Dar cum protestul nu era unul organizat și nu exista o evidență a celor care erau acolo, a fost foarte simplu să infiltreze câțiva instigatori care să înceapă violențele.  E evident că au fost foarte puțini care au făcut stricăciuni pe acolo și puteau fi foarte ușor arestați de forțele de ordine dacă se vroia acest lucru. Dar e mai bine pentru el așa. Poporul se gândește de 2 ori înainte să se ducă la un miting violent, el are un motiv în plus să condamne protestele. 
                Eu voi fi în continuare alături de protestatari și împotriva piratului. Totul are un sfârșit.

Pentru cei care respiră portocaliu: de fapt, la Universitate, lumea se plictisea și s-a gândit să-și ocupe timpul luptându-se cu niște jandarmi înarmați. Iar mai târziu, când s-a lăsat seara, din cauza frigului, s-au hotărât să incendieze lucruri. Sunt oameni bolnavi, doar au bannere și scandează împotriva conducătorului iubit.

Și cu paragraful de mai sus a devenit blogul meu un blog imparțial politic.

Surse: 1 2 3 4 5                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu