sâmbătă, 15 septembrie 2012

Review Iphone 5 - 2

După cum am anunțat în articolul anterior și după cum probabil ați văzut la toate televiziunile și în toată mass-media de zeci de ori, a fost lansat noul iPhone 5. Astăzi voi continua review-ul cu a2a parte, urmând ca mâine să apară și cea de-a 3a și ultima. Fiind vorba de iPhone 5 e mult de scris.

Conectivitate


Pe lângă clasicele modaliăți de conectare, WiFi, Bluetooth 4 și 3G, noul iPhone are acum și... LTE. LTE (Long Term Evolution) reprezintă tehnologia tip 4G folosită la nivel mondial în mai multe standarde. În România, tehnologia nu a fost încă lansată, dar conform Go4IT, conectivitatea LTE de pe iPhone 5 s-ar putea să fie problematică. Dar puteți sta liniștiți, încă există WiFi gratuit la fast-food-uri, și KFC își va deschide un Drive in în Băneasa.

Tehnologia NFC (Near Field Communication) folosită deja în majoritatea smartphone-urilor cu sistem Android, tehnologie care facilitatează folosirea aplicațiilor tip Google Wallet și Android Beam lipsește încă din modelul Apple. Probabil din cauza dimensiunilor reduse, nu a mai avut loc. Sau s-au gândit să păstreze ceva nou în noul iPhone 6 care va apărea la anul.Tot la capitolul conectivitate avem și noul port, care a fost botezat Lightning. Și care este atât de grozav în primul rând pentru că este mai mic și în al2lea rând pentru că poate fi conectat și răsucit, fiind simetric. Da, e cea mai importantă îmbunătățire care putea fi făcută. Sunt convins că o grămadă de cumpărători ai telefonului cu un singur buton nu puteau să conecteze vechiul încărcător cu 30pini din cauză că putea fi introdus doar într-o singură direcție.

Chiar dacă toate brand-urile s-au aliat să lupte împotriva poluării create cu accesoriile de telefonie și au implementat folosirea portului microUSB, respectiv microHDMI,  cei de la Apple arată în continuare că ei sunt americani și nu le pasă de nimic, inventând un port nou. Bineînțeles că există adaptor MicroUSB - Lightning.

Partea a3a în curând...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu