duminică, 14 octombrie 2012

O poveste de craciun

M-am gândit să dedic ceva timp din această zi pentru a scrie pentru Superblog, că am cam rămas în urmă. Am sărit peste câteva probe și acum e timpul să recuperez.

Așa că revin la proba cu Bijuterii.
Am mai scris în trecut (n-am voie să pun link-uri, așa că poți căuta în arhivă) despre bijuterii. Dar nu și despre bijuterii cu cristale. Nu mă pricep la bijuterii și îmi plac lucrurile simple, de aceea n-am scris.
Pentru această probă ar trebui să povestesc despre o bijuterie care mi-a schimbat viața. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, sau s-a întâmplat dar nu mi-am dat seama, o să vă spun o mica poveste.Era iarnă. Aproape de Crăciun. Și zăpada care se asternuse prin oras a blocat traficul total, asa cum se întâmplă în fiecare iarnă, când drumarii sunt luați prin surprindere că în toiul iernii ninge. Și tânărul Dan își amintește că nu a cumpărat cadou pentru soția sa, care-l aștepta acasa, cu sarmale și cozonaci. Când spun tânăr, mă refer că avea sufletul tânăr, că altfel nu-și permitea el să cumpere bijuterii cu cristale și să-I mai rămână și bani de brad.

Așa că pleacă el de la serviciu (lucra ziua, nu ca mine) și se duce către magazinul de bijuterii. Cum era un orășel mic de munte, fără mall-uri; era singurul magazine de profil. Și cum tot poporul și-a amintit de cadouri exact în acea zi, era o coadă ca la cartelele Cosmote. Și cum tremura el în fața magazinului se gândește să îmbine utilul cu neplăcutul și pune ochii pe un pandativ. Chiar era neplăcut să stai de o oră la -7*C, într-un vânt care sufla ca Usain Bolt când a încercat să se întreacă cu Toyota GT86. Și mai trece un sfert de oră în gerul arctic și când se apropie de ușă, eroul nostru (era eroic să înfrunți acel frig) observă că vânzătorul ia din vitrină bijuteria aleasă de el.

Se întristează, își bagă picioarele în ea de zăpadă (tot nu se dezăpezise) și se duce acasă. Cu escală doar în piață pentru a cumpăra un brad. Și după ce bea el un vin fiert să-i revină temperatura corpului la valori pozitive, brusc i se aprinde un beculeț. Iubita lui împodobise bradul și instalația îi sclipea în ochi. Așa că are și el o sclipire și ia laptopul să facă shopping.

Era total diferit față de încercarea lui anterioară. Era cald, bine, și avea și toate produsele la dispoziție. Și tot timpul. Așa că intră pe LuxuryGifts și comandă bijuteria pe care o văzuse în vitrină. Selectează livrarea expres, plătește cu cardul și apoi așteaptă.
A doua zi, se înâlnește cu curierul și preia coletul. A ales să primească produsul la serviciu pentru a nu strica surpriza. Și așa a reușit el să să îi dăruiască iubitei lui frumosul cadou în care luna strălucea precum soarele la eclipsă, în punctul acela maxim.

Și-am încălecat pe-o sanie și m-am dus acasă, că mă săturasem să-l spionez pe bietul om.
Sfârșit.

Așa că nu stați ca eroul nostru, faceți cumpărături din timp.

2 comentarii:

  1. Imi place povestea ta, totul e bine cand se termina cu bine, noroc cu LuxuryGifts :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. O sa-ti dau un autograf pe prima carte pe care o scriu.

      Ștergere