duminică, 25 noiembrie 2012

Din nou acasa

Din cauza jobului actual ajung destul de rar acasa. Dar acum, după o lună de absență, am ajuns din nou.

Da, pentru mine, acasă e aici, pe meleagurile natale, la Drajna de Jos, Prahova (lângă Vălenii de Munte). Locul unde mi-am petrecut fiecare weekend și fiecare vacanță a copilăriei. Locul în care cunosc lumea și mă simt acasă indiferent de distanța fizică față de reședință. Locul în care niciodată nu mă plictisesc și niciodată nu mă simt singur. Locul în care niciodată nu mă obosește aglomerația.

E acel sanctuar în care când revii uiți de tot balamucul vieții cotidiene, uiți de americani idioți cu probleme stupide, uiți de balamucul din capitală și pur și simplu îți încarci bateriile. Acel loc din care nu ai vrea să pleci. Și în care nu vrei să dormi pentru a nu irosi puținul timp pe care-l petreci acolo, nebucurându-te.

După ce în ultimul an, din cauza jobului am ajuns să vin pe aici mai rar decât aș fi crezut vreodată, constat că pur și simplu aici mă simt bine. Motiv pentru care sunt din ce în ce mai hotărât să petrec cât mai mult timp "pe plantație". Dar jobul actual nu-mi permite acest lux. Așa că o să-l schimb.

La urma urmei, ai doar o singură viață, dacă o petreci făcând ceva ce nu-ți place, ai ratato. Nu o să invoc acum motive gen sfârșitul lumii, dar de murit, toți murim. Măcar să știi că ai trăit fericit. Așa că, mă gândeam să mă mut aici. Nu mă gândesc la asta de ieri, de azi, dar azi a fost mai puternic gândul.

Niciodată nu am simțit nevoia de aglomerație, de a merge în centru sau la mall. De a fi în centrul atenției.

În permanență căutăm să facem ceva să ne găsim rostul în viață. Să faci ceva care să se simtă natural. Să simți că d-aia exiști. Că rolul tău ce această planetă e să faci acel ceva. Să simți că toată viața ta de dinainte fusese doar un experiment și o căutare și că acum ai găsit rezultatul.

Mâine voi merge din nou la București, și preț de câteva săptămâni mă voi gândi din nou ce bine e acasă. Dar poate data viitoare voi veni definitiv. Să plec în capitală doar ca să văd un film, la cinema. Sau să beau o bere cu prietenii.

Tu ți-ai găsit acea chemare?

2 comentarii: