joi, 15 noiembrie 2012

Un stil de viata sanatos

În zilele noastre, din cauza programului încărcat, aglomerației dar și alimentelor nesănătoase care predomină în magazine, e tot mai greu să ai un stil de viață sănătos.

Unii dintre noi își sacrifică din timpul liber pentru a merge la sală, alții, din criză de bani, preferă să facă mișcare mai puțin organizat, acasă sau în parc. Vara e bine să alergi prin parc sau să mergi cu bicicleta, dar ce te faci când vine frigul? În momentul în care ieși de la 21*C din casă și bate un vânt de-ți îngheață sângele parcă îți piere cheful de sănătate. Și te gândești că e mai sănătos să stai în pat, la căldură.E sănătos să bei un pahar de vin roșu zilnic, dar parcă nu e suficient. Așa că au apărut tot felul de aparate de fitness pe care le poți ține în casă. Exact ce au nevoie oamenii leneși. Un aparat pentru a putea face mișcare în timp ce se uită la un film și mănâncă ceva.

Există aparate pentru a satisface poftele de mișcare ale tuturor. Dacă vrei să alergi iei o bandă de alergat, dacă îți place bicicleta iei o bicicletă de fitness, etc. Acum găsiți astfel de biciclete și la real,- . Când te duci să-ți iei mâncare, iei și bicicleta ca să dai șuncile jos.

Nu sunt adeptul mișcării indoor, dar din când în când mai fac abdomene și flotări, de plictiseală. Mi se pare mai sănătos să stau să mă odihnesc, sau să mai practic alte sporturi de grup: halbere, sticlism, coniac canoe, mai dau o fugă până la magazin...

La urma urmei nici prea sănătos nu e bine să fii. Ce faci în continuare? Trăiești 100 ani. Și? Toți prietenii tăi sunt morți atunci. Totul va fi diferit. Oricum nu vei putea ține pasul cu schimbarea, indiferent dacă te antrenezi zilnic pe stepper sau pe banda de alergat. Sau poate nu apuci să ajungi la o sută de ani că se întâmplă cineștie ce calamitate / accident și gata. Mori sănătos. Și n-ai rezolvat nimic. În loc să fii cât de cât echilibrat, că nu zic nici să cazi în extrema nesănătoasă, dar dacă ești echilibrat, măcar mori fericit.

La urma urmei, cu o moarte toți suntem datori... dar după ce se termină Superblog 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu