miercuri, 28 noiembrie 2012

Viitorul unităților de stocare

Că tot trecu Black Friday am primit de la Superblog 2012 o probă despre viitorul unităților de stocare. Interesant, având în vedere că mi-am luat un nou hard cu ocazia acestei sărbători.

Să discutăm despre cum erau unitățile de stocare în trecut nu prea are rost. Toată lumea știe că erau voluminoase (din punct de vedere fizic) dar aveau puțin spațiu de stocare. Și a tot evoluat tehnologia și azi avem hdd-uri de 2,5" DE 2TB și SSD (solid state disk) de 256GB (poate or fi și mai mari și am rămas eu în urmă cu evoluția). Avem și stickuri USB de 64GB, deci totul evoluează foarte repede.Mai nou, însă, avem un serviciu care se numește Cloud Storage. Ideea de bază ar fi că informația nu mai e stocată la tine în calculator ci este încărcată prin internet la niște oameni care mai mulți bani, mai mult spațiu de stocare și îți închiriază și ție din el. Partea bună ar fi că acele informații pot fi accesate de oriunde. Nu se mai întâmplă ca pozele de la ziua ta să nu le poți arăta prietenilor când mergi la munte, de Crăciun (de exemplu).  Partea rea e că acele date nu mai sunt la tine. Și dacă cineva are chef să afle ceva, o să aibă timp să stea să hackuiască respectivul site, acesta fiind pornit tot timpul. Dar asta se întâmplă mai rar și atâta timp cât nu pui cineștie ce informații compromițătoare e ok.

Eu, momentan folosesc încă HDD-uri, SSDurile fiind încă destul de scumpe. Am avut o tentativă să-mi cumpăr unul de vinerea neagră însă, se terminase stocul și de același preț am luat un HDD extern de 2,5" de 1TB. Mai mult decât suficient. În plus, mai folosesc servicii cloud gratuite.

Până în urmă cu două săpămâni eram mulțumit de singurul hard pe care-l aveam. Însă, în momentul în care aceasta s-a stricat mi-am dat seama că e bine să ai un backup pentru că există riscul să pierzi tot. Și nu cred că vrei să se întâmple asta.

Puteți găsi un HDD extern la promoție la orice magazin online însă aveți grijă de unde luați că pățiți ca mine să vă treziți că firma acordă service în Constanța. Nu o să mai recomand respectiva firmă și chiar voi scrie un articol viitor despre acest lucru și despre seriozitatea lor.

Până atunci faceți backup și anunțați-mă dacă vreți ceva recomandări de servicii Cloud sau HDDuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu