joi, 21 februarie 2013

Cinefil - A good day to die hard


A venit vremea unui nou film cu multă, multă acțiune. Un film în care acțiunea să fie la fel de abundentă precum caloriile în shaorma. Să te saturi de atâta acțiune. Despre un astfel de film o să-ți spun câteva cuvinte astăzi. După cum ai ghicit din titlu este vorba noul: A Good Day to Die Hard. L-am văzut duminică și de atunci n-am mai simțit necesitatea vizionării unui alt film de acțiune.

A Good Day to Die Hard sau cum a fost tradus în română Și mai greu de ucis este cel mai nou film din seria Greu de Ucis, cu Bruce Willis.


De această dată, John McClane (Bruce Willis) călătorește până în Rusia să-și ajute fiul Jack (Jai Courtney) care fusese arestat.  Se bucură de frumusețea  Moscovei,  ia contact cu traficul aglomerat apoi, accidental, se reîntâlnește cu fiul său. Dar cum lucrurile nu sunt niciodată simple, vacanța sa se lasă cu împușcături.

Ca în toate filmele din serie acțiunea este din belșug și nu se face economie de muniție.  Dar totul este pentru o cauză oarecum nobilă: oprirea unui dezastru nuclear. Toată lumea trage în toate părțile și toți au armament suficient pentru a invada o țară din lumea a 3a.

Bruce Willis nu își arată deloc vârsta și reușește să fie la fel de activ ca în prima parte a francizei.  Sau poate chiar mai mult, în câteva situații fiind mai agil decât Jai Courtney.

Regizorul John Moore a strecurat în film și câteva scene de urmăriri cu mașini și chiar un autoturism în premieră.  Pelicula durează 97 minute, timp în care cu siguranță vei fi captivat. Sunt de toate pentru toți. Mașini, elicoptere, arme, tehnologie, explozii, tot ce poți să-ți dorești de la un film de acțiune. Că doar a avut un buget estimat la 92 milioane $.

Așa că, dacă îți plac filmele de acțiune, ia-ți prietenii și mergeți la A Good Day to Die Hard.

Vizionare plăcută! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu