miercuri, 8 mai 2013

Înapoi la capitala


După o scurtă minivacanță, departe de balamucul din București, sunt din nou capitalist cu acte-n regulă. Mă rog, actele erau ok și până acum, dar nu mă găsea lumea pe aici.

De fapt, ca să fim corecți, nici acum nu sunt de găsit la adresa din buletin. E prea centrală. Prea gălăgioasă și plină de chinezoaice (chiriașele de acolo sunt). Mă puteți găsi mai în nord. În nordul sălbatic, aș putea spune, judecând după numărul câinilor vagabonzi care păzesc pădurea Băneasa pe strada Jandarmeriei. Cum de ce o păzesc? De animale sălbatice. Nu care cumva să apară vreun lup, ceva, în cartieru’ lu’ Țiriac.


Vatra Nouă, cartierul în care stau, e un cartier liniștit. Fost sat, încă mai păstrează unele case din vechiul format, însă civilizația și-a pus amprenta pe mare parte a construcțiilor și infrastructurii. E drept, nici populația nu s-a civilizat în totalitate, lucru care nu știu dacă trebuie încadrat în bine sau rău, având atât aspecte pozitive cât și negative.

Cert e că lucrurile nu mai sunt cum erau, și pe mulți i-a luat prin surprindere. Cred și eu. În urmă cu 10 ani nu exista asfalt pe străzi, și noroiul era unul clisos care nu dorea să te lase să pleci din cartier, chiar dacă aveai de gând să te întorci la căsuța ta de lângă pădure. Vecinii care locuiau aici pe acele vremuri se plâng că din cauza noroaielor, în zilele ploioase nu puteau pleca în oraș. De rușine.

Și spun în oraș pentru că, chiar dacă din punct de vedere administrativ aparține de sectorul 1, cartierul Vatra Nouă este mai puțin civilizat decât restul orașului în ceea ce privește densitatea de magazine / bănci / farmacii / etc. Aici predomină densitatea de aer mai proaspăt / pădure / lac / natură.

Am ajuns aici, pentru că ai mei părinți au vrut să ne mutăm la curte, fiind sătui să facă doar 5 minute până la serviciu. Așa că au găsit proprietatea astea prin 2003. În ziar, oldschool, nici nu știu dacă pe vremea aceea existau agenții imobiliare gen http://premiumimobiliare.ro . Sau și dacă ar fi existat, nu cred că aveau ceva din zona asta.

Acum, cu Internetul ăsta, te uiți seara la ce-ți place și a doua zi te duci direct, punct ochit, punct lovit. Te muți unde  vrei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu