marți, 4 iunie 2013

Adidasi 2.0 ?

Spuneam în articolul cu ciudățenii că am văzut niște adidași ciudați (din punctul meu de vedere), fiindcă aveau degete.

Ca orice blogger care se respectă m-am apucat să fac săpături 2.0 și să aflu mai multe despre această invenție revoluționară care ar putea să schimbe regulile pantofilor, reguli care au deja peste 2000 ani. Mă refer aici doar la faptul că de când s-a inventat sandala și până acum, niciodată încălțările nu au avut degete. Mă rog, existau la papuci niște despărțitoare, însă nu cât să schimbe designul semnificativ.


Principalul motiv pentru care s-a păstrat acest model, fără degete, este unul cât se poate de simplu. Încălțările erau făcute pentru a proteja piciorul în timpul călătoriilor. Atât. Plus că omul nu-și folosește degetele de la picioare în mod individual. Există persoane care folosesc picioarele în loc de mâini, dar sunt cazuri izolate. Și aici nu mă refer la doctori, care scriu cu picioarele.

Acum, când lumea a început să pună mai mult accent pe gândirea creativă și pe inovații, și publicul e mai descuiat la minte (unii sunt atât de descuiați încât nu mai nimic înăuntru) cineva s-a gândit să schimbe felul în care arată încălțările. Nu știu dacă a făcut acest nou design doar pentru a fi diferit sau s-a gândit că pe termen lung, oamenii vor evolua și vor putea folosi și degetele de la picioare.

Cert e că a luat naștere acest nou tip de adidași. Eu, când i-am văzut am crezut că sunt vreo marcă din Europa. Complexul comercial Europa, nu marcă europeană. Însă, sunt de firmă. În căutările mele am descoperit că atât Adidas cât și FILA vând astfel de încălțări sport. Ba chiar au unii pentru oamenii cu numai 4 degete la picioare. Probabil varianta ieftină.


Sunt curios dacă au și pentru persoanele care suferă de polidactilie. Că la sindactilie, rezolvarea e simplă, poartă încălțări modelul clasic. Hmm.. ar putea fi o idee bună de marketing asta: Tu ai sindactilie? Atunci adidașii tăi de ce ar avea?

6 comentarii:

 1. :)) doamne ce mai scot si astia , sa fim seriosi nu stiu daca 1 din 1000 de oameni ar purta asa ceva , poate asa la caterinca

  RăspundețiȘtergere
 2. Cum sa fie adidasi pentru persoane cu 4 degete?? Acel model se numeste "Fila ez slide" , si este pentru o persoana normala. Intra 2 degete (cele mici) intr-un singur loc (EZ Slide feature combines two smallest toes). E a nu stiu cata postare unde vad ca sunt catalogati ca adidasi pentru persoane cu 4 degete. Mai informati-va si voi inainte de astfel de postari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa arata, ca si cum ai avea 4 degete. Nu sunt nici normali (fara degete), nici cu 5 degete :).

   Ștergere
  2. Exista si sosete cu 4 degete? EZ Slide? :)

   Ștergere