vineri, 19 iulie 2013

Un marlan in minus

E timpul pentru un nou articol despre evenimente întâmplate recent prin frumoasa noastră țărișoară, România cu â din ă (cum zicea un mare clasic în viață).

A avut loc un accident zilele trecute. Nu știu data exactă pentru că atât de mult nu-mi pasă.  Un tip din Ștefănești, mare șmecher, a depășit coloana de muritori de rând care stăteau la barieră, s-a băgat pe linia de cale ferată și a mierlit-o. L-ar fi lovit un tren de Constanța, din plin, la o viteză de vreo 110km.


Se pare că cei de la Bentley nu au anticipat nivelul de aroganță din România și nu au dotat autoturismul cu un sistem care să oprească trenul când trece mârlanu’. Plus că legea din România e făcută prost. Trebuie menționat în mod expres că dacă ai Bentley e clar că tu ai trei ouă și mergi pe unde vrea mușchiu’ tău. Că altfel n-ar avea niciun sens să-ți iei mașină de lux dacă nu ești și ciumeg. În zilele noastre, orice gălățean câștigă la Loto și-și poate cumpăra o mașină de fițe. Însă îți trebuie cojones să treci calea ferată când toți oamenii de rând stau la barieră și așteaptă să treacă un tren.

Ei e proști și n-are bani să-și cumpere Bentley. Tu, dacă ai mașină, ai și mai multe drepturi. Se pare însă că natura și-a făcut datoria și ți-a revocat dreptul la viață. Un idiot mai puțin în trafic.

Acum, în așteptarea celor care vor sări cu replici de genul: “omul acela a murit, ai un pic de compasiune” și “a fost un accident, se putea întâmpla oricui”, o să răspund în avans, să nu mai obosiți voi tastatura.  Nu, n-o să am compasiune. Era o vorbă care spunea că prostia se plătește. Și dacă neaăsta a avut bani (sunt sigur că a muncit mult de tot să-și ia respectiva mașină) și și-a permis să cumpere ce-a vrut el în viață, sfidând legile și bunul simț, natura i-a dat o factură care l-a costat viața.


Cât despre partea cu accidentul.... nu,  n-a fost accident. Omul n-avea ce să caute acolo cu mașina. Accident era dacă trenul deraia. Dacă mașina îi rămânea fără frâne și ajungea pe linia de cale ferată. Așa nu a fost accident. A vrut să sfideze moartea (cine știe pentru a câta oară) și nu i-a ieșit. Dacă aș avea o ceapă poate mi-ar da o lacrimă. 

PS: Dacă vreți informații mai multe și mai precise despre accident, puteți căuta pe Google: accident tren fin Becali Nae Nicolae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu