miercuri, 6 noiembrie 2013

Storcator de fructe de Black Friday la reducere

Numa’ mâine nu-i poimâine și vine Black Friday. Iar se se înghesuie lumea să adopte o sărbătoare americănească. Doar că în cazul vinerii negre avem un câștig direct, nu ca la Valentine’s sau Halloween. De Black Friday sunt reduceri. Cam la toate produsele. Asta e important.

Și cum orice reducere e bună, nu strică să avem cât mai multe. Măcar o zi pe an să ne permitem să cumpărăm produsul râvnit în restul timpului. Unde mai pui că anul acesta vinerea asta specială pică exact în ultima zi din noiembrie, adică produsele comandate vor ajunge cam de Moș Nicolae. Cine știe, poate găsești produsele în ghete.

Doar că sunt unele magazine care au început reducerile din timp, ca să nu se înghesuie lumea în ziua respectivă, să le pice serverele, cum s-au întâmplat în anii precedenți la firme mai mari. Unii au început o promoție care îți asigură un voucher cu diferența de preț dintre cât ai dat tu pe produs și cât va costa de Black Friday. Ideea e bună, însă are și părți negative pentru cumpărător. Pe lângă constrângerea de a folosi acel voucher tot la magazinul cu pricina, mai intervine și problema achitării unui preț mai mare la cumpărarea inițială. Adică în loc să-mi cumpăr produsul la preț mai mic și apoi să cumpăr și respectivul voucher, achit tot la început. Nu e bine. Mai ales pre criza asta.
Alte magazine au redus deja prețurile la mai multe produse. Un fel de Black Friday în fiecare zi, dacă vreți. Citeam pe pagina de Facebook Melarox că ei au un storcător de fructe profesional  (de la Zelmer) la promoție (îl găsești aicicu 899 ron). E o politică mai bună, evitând balamucul din ziua respectivă și ușurând puțin munca angajaților care nu mai procesează zeci de comenzi întro singură zi. Însă unde mai e farmecul sărbătorii? De ce se poate să aplici astfel de reduceri o lună întreagă, dar nu se poate să ai tot anul produse mai ieftine? Ceva gen Black Friday Shop?
Mă uitam în anii trecuți cum s-au vândut tot felul de produse, care mai de care mai puțin utile, produse de care omul obișnuit nu are nevoie în viața de zi cu zi. Dar cu toate astea s-au dat pentru că erau la promoție. E un efect psihologic generat de o reducere majoră care te face să te gândești: poate totuși o să am nevoie de asta în viitor, nu se știe niciodată.

Aștept cu nerăbdare să văd ce produse mai cumpără lumea. Poate-mi iau și eu ceva, dacă văd un preț bun la un produs util.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu