marți, 25 februarie 2014

Miros de primavara

“A-nceput de ieri să cadă” deja s-a terminat. Deja au dispărut și țigăncile de la colț de stradă care vindeau ghiocei, în pachețele de două la leu. Acum vând zambile. Semn că încet-încet vine primăvara.

Chiar dacă gradele prezente în termometre, sau mai bine zis – absente, ne-ar putea induce în eroare, primăvara e la doar o aruncătură de mărțișor. Temperaturile vor crește spre sfârșitul săptămânii, magazinele vor începe lichidările de stoc și promoțiile de primvăra.

Eu țin minte că în fiecare an, cam prin martie, am văsut adidași ieftini adidas. Că doar lumea s-a săturat de încălțările de iarnă și vrea ceva nou. Un nou anotimp, o nouă pereche de încălțări, nu? Dacă tot se schimbă decorul, natura înverzește, totul se colorează în nuanțele primăvăratice ale florilor de primăvara, revenind ușor la viață.

Problema cu primăvara asta nu chiar atât de mult așteptată, având în vedere că iarnă adevărată a fost doar vreo două săptămâni, e că va începe cu ploi. Destul de necesare, dacă avem în vedere lipsa precipitațiilor din ultima perioadă. Știu că prin vestul Europei au fost probleme cu inundațiile dar asta nu ne încălzește cu nimic pe noi. Agricultura noastră are nevoie de apă și România are nevoie de agricultură. Pentru că a rămas printre puținele lucruri care se produc în țara asta.

Dar, să revenim la un ton mai vesel, că doar vine primăvara și e motiv de bucurie, nu? Cei mai bucuroși sunt vânzătorii de flori care au niște prețuri de-ți piere pofta de cumpărături. Am vrut să cumpăr o zambilă. Costa 5 lei firul tăiat și 20 lei cea în ghiveci. Un singur bulb. În condițiile în care cumpărasem cu câteva zile înainte, de la un magazin de construcții și amenajări, un ghiveci cu trei bulbi la doar 7 lei. Nu-i menționez numele că scopul nu e să-i fac reclamă, ci doar să vă informez că prețurile de la colț de stradă sunt exagerat de mari. Și dacă nu se schimbă ceva, în curând, florarii își vor face și ei case cu turnulețe ca restul etnicilor care au afaceri bine puse la punct cu fierul vechi.


Da chiar, care e floarea voastră preferată, din cele care înfloresc acum, în perioada asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu