sâmbătă, 22 martie 2014

Bebelusi, carucioare sau nu.

Zilele trecute am văzut la știri că s-au organizat marșuri simultane prin țară pentru oprirea avorturilor. Lumea e îngrijorată că populația României scade de la an la an și în câteva decenii vom dispărea ca nație.

Toată chestia cu scăzutul populației e adevărată și se întâmplă la nivel mondial, în majoritatea țărilor occidentale, cu un grad de dezvoltare crescut. Oamenii nu mai au timp de crescut copii, criza economică le-a redus bugetele și au apărut și alte priorități decât perpetuarea speciei umane. Problema adevărată este că se va întâmpla ca-n “Ideocracy”,unde cei care vor asigura perpetuarea speciei vor fi cei cu o inteligență mai redusă, care nu se gândesc responsabil înainte să facă o mulțime de puradei.


Eu la marșul ăsta aș fi vrut să văd femei cu cărucioare de copii care să arate că și-au dorit copii, să facă diferența între ceea ce putea fi prevenit printr-o metodă contraceptivă și ceea ce a fost planificat. Consider că e mai lipsit de responsabilitate să ai un copil doar în ideea de a nu face un avort. Și ca să vă dau un exemplu, vă las să vă uitați la poza din dreapta. Considerați că e mai bine ca un copil să fie crescut astfel decât să nu fie deloc?


În ce univers e mai bine să-i pui viața în pericol unui copil după naștere decât înainte ca acesta să ia ființă? Un copil trebuie iubit și îngrijit și merită atenția ta totală. Dacă nu ești pregătit să-i acorzi toată atenția, mai bine nu-l mai aduci pe lume. Faceți un test, uitați-vă bine la poza asta (personajul poate fi văzut în zona Băneasa, aproape zilnic) și apoi mergeți într-un parc. În orice parc unde mamele tinere își scot nou-născuții la plimbare cu căruciorul, să ia aer. Observați diferența dintre comportamentul mamelor de acolo și cel al specimenului din această poză. Apoi decideți dacă vreți să mergeți la marșuri sau nu.

2 comentarii:

  1. Ne indreptam spre nicaieri. Facem marsuri impotriva avortului dupa ce acest drept a fost cu greu obtinut, facem marsuri pentru cainii maidanezi desi reprezinta un focar de infectie pentru intregul oras,spunem ca vrem o tara ca afara, ca suntem hipsteri si ne pasa de panseluta ratacita in varful muntelui. Intre timp, nivelul nostru de trai scade din ce in ce mai mult. Cine mai are acum curaj sa adauca un copil pe lume?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema e ca multi din cei care aduc copiii pe lume nu o fac din curaj, ci din iresponsabilitate. Si apoi gasesc scuze de genul: Asa a vrut Dzeu, sa raman insarcinata.

      Ștergere