sâmbătă, 29 martie 2014

Tu vrei o căsuță în copac?

Îți amintești când erai mic cum priveai desenele animate și-ți doreai și tu să ai o căsuță în copac?
Cel mai probabil n-ai avut, fiind destul de periculos și oarecum iresponsabil să ai părinți care să-ți facă una. La americani e în regulă să existe pentru că ei sunt deja bătuți în cap. La noi stau altfel lucrurile.

Nici n-avem atât de mulți copaci, nici nu sunt tradiționale la noi în țară și nici n-au farmec. Plus că românul e mai pragmatic, nu dă banii pe prostii. Iar pragmatismul ăsta l-a învățat la mare, pe plajă, de la nea ăla care se plimbă și strigă: “Nu dați banii pe prostii, faceți poze la copii”. E drept, au generalizat, dar asta e.


Dacă și acum, la maturitate vreți să aveți o căsuță, fie ea în copac sau lângă copac, trebuie doar să strângeți bani și să faceți click aici http://www.marshall-imobiliare.ro/ro/vanzare/case-vile. Găsiți acolo locuințe pe toate gusturile. Are mai de toate ca șaorma.

E drept, piața imobiliară este încă supraevaluată și mulți oameni când află prețurile își dau seama că mai au de strâns bani și se reîntorc la muncă sau apelează la programe de finanțare, dar măcar îți faci o idee, să știi cât ai de economisit, cât costă să ai o căsuța doar a ta. Indiferent de dimensiuni. Că vorba reclamei: “E mică, dar e a noastră”.

Bine, nu cred că cineva își mai face case mici în România anului 2014. Nu-mi dau seama dacă din pură grandomanie sau chiar sunt motive mai elaborate. Ideea e că tot ce se construiește acum, de fapt ce s-a construit după comunism,  trebuie să fie mai mare decât ce se făcea înainte. De ce? Pentru că așa trebuie.


Acum oamenii își cumpără locuințe cu câte 3 camere chiar dacă sunt singuri, doar pentru că își permit. La fel și cu casele. Au case imense... dar stau tot într-o singură cameră...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu