joi, 26 iunie 2014

Pro-Reciclare

Spuneam pe celălalt blog că sunt pro-reciclare.

De aceea, o să vă arăt și vouă o campanie de reciclare pusă la punct de oamenii de la o mare companie producătoare de băuturi carbogazoase, pentru că, aparent, și corporațiile pot fi interesate de protejarea mediului și de dezvoltarea durabilă. Că or face acest lucru doar așa, de ochii lumii, asta e problema lor. Important este faptul că încurajează campaniile de ecologizare și acest lucru se va simți în mentalitatea consumatorilor brandului respectiv și nu numai.


Eu vă spuneam că din 5 PETuri se poate face un tricou. Ei s-au gândit să folosească sticlele respective fără a le supune unor prelucrări. Așa că au inventat un set de dopuri cu diverse funcții practice. E drept unele pot să fie inutile unui om obișnuit (precum capacul cu care faci baloane de săpun), însă toate sunt inovative. Iar inovația este un lucru foarte important și benefic în orice domeniu, însă cu atât mai mult în reciclare. Și o să recunosc că nu mi-ar fi trecut vreodată prin cap să fac un dispozitiv tip ganteră din 2 sticle de plastic. Chiar dacă am idei foarte crețe uneori.


Refolosirea PETurilor prin cumpărarea de noi dopuri poate deveni însă doar o soluție temporară de proteja mediul. Și nu completă. Acele sticle care se refolosesc rămân fără capacele originale, care pot deveni o sursă de poluare. Mai ales că au dimensiuni reduse, ele pot ajunge foarte ușor în natură și pot fi acoperite de frunze sau chiar de pământ.

Dacă însă doriți să reciclați astfel de deșeuri de plastic, pentru că indiferent de dimensiuni, orice plastic care ajunge în natură, fără a avea un scop practic, tot deșeu este, să știți că le puteți recicla la fel de ușor precum PET-urile normale folosite în condiții igenice, acasă. Firmele care reciclează au aparatură sofisticată care pe lângă funcțiile de mărunțire au și funcții de spălare și uscare mase plastice. Adică sticla ta întâi va fi curățată și apoi mărunțită, pentru ca ulterior să ia forma noului produs. Pentru că există viață după reciclare, ar trebui să știm că tocmai reciclarea asigură posibilitatea la viață atât a planetei cât și a viitoarelor generații.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu