luni, 7 iulie 2014

Drept la replica (catre Andrew)

Intrucât scrisoarea mea a fost deschisă, iar în mediul online informația circulă foarte repede, răspunsul lui Radu nu a întârziat să apară. Și vi-l arăt și vouă:
  
 Draga Andrew,


 Iti multumesc pentru ganduri si pentru sfaturile pline de talc. Intr-adevar, activitatea profesionala dinamica ne-a rupt oarecum de realitatea inconjuratoare si ne-a invaluit intr-o aura de mister. Lumea noastra e greu accessibila din exterior si numai cei care traiesc efectiv in ea pot intelege efortul supraomenesc pe care trebuie sa-l facem pentru a pastra relatii cat de cat normale cu societatea. Prin urmare, te inteleg perfect.Abordand subiectul extrem de delicat al rabdarii, sunt de parere ca fiinta umana poate da dovada de resurse infinite de calm, rabdare si intelegere. Simpla amanare a unui proiect nu trebuie sa dezarmeze. Bineinteles, implicatiile comerciale pot fi semnificative insa in acest caz nu se mai pune problema de rabdare ci de respectarea unor clauze contractuale. In relatia de cuplu nu poate fi vorba de contract decat, cel mult, un contract moral. Fiecare e liber sa gandeasca si sa actioneze in conformitate cu propriile principii. Atata vreme cat caracterele celor doua entitati care formeaza cuplul (sau familia) nu intra in conflict aproape deloc, sau o fac, dar foarte rar, avand motive bine intemeiate, atunci rabdarea este un atribut natural, o extensie a armoniei, o dovada a simbiozei aproape perfecte intre cele doua suflete.Sunt la curent, din pacate, cu perceptia generala asupra meseriei de inginer. Parerea mea este ca aceasta prejudecata conform careia ingineria (si implicit inginerul) este plictisitoare, monotona, incolora si insipida este o creatie cu totul artificiala, izvorata din invidie si lipsa de intelegere a principiilor fundamentale. Lumea are nevoie de ingineri pentru ca ei sunt sursa tuturor ‘minunatiilor’ care ne inconjoara. Contrar asteptarilor, inginerii nu sunt fiinte limitate din punct de vedere cultural ; singurul lor dezavantaj este acela ca nu au sansa de a se exprima. Si cand o fac, nu prea sunt intelesi.

Luna de miere – o adevarata piatra de hotar in desfasurarea unei relatii solide si de lunga durata. De ce spun asta ? Pentru ca luna de miere reprezinta expresia suprema a iubirii pe care barbatul o poarta femeii. Cu cat femeia va fi mai fericita in luna de miere, cu atat va avea impresia ca e mai iubita si apreciata, barbatul nevand nicio retinere in a-i satisface toate dorintele, in a-i asterne lumea la picioare si a-i demonstra ca pentru fericirea ei niciun cost nu este prea mare. Sunt de acord cu tine ca plaiurile natale sunt de o frumusete inegalabila, in special zona montana (de exemplu Tusnad). Recomand cu caldura un concediu in aceasta zona, insa nu pentru luna de miere.

Inca o data, iti multumesc pentru ingrijorare. Asta-mi dovedeste inca o data, pentru a N-a oara, ca lumea nu este chiar atat de indiferenta si rece pe cat se spune.Iti urez mult succes.Al tau prieten,


Radu

Un comentariu:

  1. Radule, daca vrei sa te exprimi si nu ai unde, fa-ti blog. Fa-l in engleza, sa-l citeasca si romanii si englezii. Cu exprimarea in romana stai bine, ai scris deja pe blogul meu. Si nu e deloc urma de ironie: chiar ai avea ce scrie. Nu stiu, insa, cum stai cu timpul. Dar daca vrei, gasesti timp pt asta.

    RăspundețiȘtergere