miercuri, 2 iulie 2014

RV - Și casă și mașină

În filmele americane vezi multe chestii care nu sunt atât de răspândite prin Europa și în special în România. Chiar dacă, odată cu globalizarea, poți cumpăra orice de oriunde, diferențele de cultură fac ca anumite produse să nu apară la noi pe piață. Și o să vă dau un exemplu concret, să fim pe aceeași lungime de undă.
Știți mașinile acelea cu casă, pe care familiile tipic americane, cu venit mediu, le folosesc pentru a merge în vacanțe? La noi nu prea sunt. Aș îndrăzni chiar să spun că eu până acum nu am văzut nici măcar una. Și nu-mi dau seama care ar fi motivul.

Acele mașini mi se par foarte practice. Ai acolo tot confortul unei case și economisești banii de cazare, care nu sunt tocmai puțini, mai ales în stațiunile noastre. Un alt avantaj ar fi că poți să oprești oriunde și te vei simți ca acasă. Nu trebuie să cauți un loc în care să înnoptezi. Tragi pe dreapta și te odihnești. Vei fi independent precum un melc. Iar spre deosebire de folosirea unei rulote, o astfel de mașină se conduce mult mai ușor, fiind dintr-o singură bucată, eliminând astfel problemele de control tip mașină-remorcă.

Unul dintre motive ar putea fi inutilitatea vehiculului în afara concediilor. Românii pleacă în concediu pentru perioade scurte de timp, iar în restul anului mașina ar sta neutilizată. Nu e tocmai un vehicul cu care poți merge la serviciu sau la cumpărături, în week-end. Nu de alta, dar ocupă mult loc în parcare. Deci practic 11 luni cât românul e la muncă, mașina-casă ar sta nefolosită.

Dar dacă cineva ar hotărî s-o folosească zilnic? Pur și simplu să se mute în ea. Nu mai plătește chirie și scapă de grija degradării vehiculului prin nefolosire. Doar că întâi trebuie să se găsească astfel de vehicule. Să le vadă lumea pe stradă și apoi se vor vinde. Bine, nu în număr exagerat, pentru că românii sunt mai reticenți la schimbare însă sunt convins că după ce văd că și-a luat vecinul de alături, vor vrea și ei. Vorba cântecului: “C-așa-i românu’ “.


50 de lei. Acesta este pretul pentru prelata auto care se pune pe parbriz în care vrei să-ți faci casa mobilă una statică, presupunând că în restul camerelor ai jaluzele la geamuri. De asemenea, puteți să vedeți pe profit360.ro câteva soluții anti-furt ca să nu rămâneți doar în modul de casă J. Acum trebuie doar să găsim o astfel de casă-mașină și ne plimbăm cu ea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu