sâmbătă, 3 iulie 2010

Fascinanta Romania

Dupa "a walk in the park" ma duceam catre casa cand observ "noul decor". Aceasta poza este facuta la ~20 metri de gura de metrou Stefan cel Mare, deci nu este tocmai un lucru obisnuit in aceasta zona. Dar probabil in zonele mai rau famate l-ar fi pradat indienii... cum ce sa-i fure? Tot ce are pe el, pe langa el si chiar in el; aveti idee ce scumpe sunt organele in zilele noastre? Daca nu stiti cautati pe google "vand plaman", imi amintesc ca am ramas uimit acum cateva luni cand am cautat si am vazut cata lume isi vinde organele.
Ironic e ca cu toate ca sunt scumpe, daca le vinzi tot nu iti permiti sa-ti cumperi o casa. Si mai ironic este ca exista oameni care au case dar dorm pe strazi (imi povestea cineva care are un magazin pe la berzei ca se mutase un "homeless" langa magazin si ca dupa o discutie cu acesta a aflat ca "saracul" avea o casa dar prefera sa se scoata de la intretinere si sa stea la aer).
Ma gandeam ca intrun fel, prezenta acestor personaje (nu cred ca termenul de "persoana" ar fi unul corect (ma puteti critica in sectiunea de comentarii )) confera Bucurestiului un aspect de mare metropola (aici ma gandeam la New york). Pe de alta parte releva o lipsa a prezentei auoritatilor. In al treilea rand ne arata ca inca sunt persoane suficient de credule /naive /milostive incat sa incurajeze prezenta acestei clase de oameni (si aici ma refer si la cersetori).
Acesti veritabili "oameni de afaceri" (cam atat castiga, cat un business man/woman (ca sa nu fac discriminari)) cunosc legea cererii si ofertei, astfel, daca "serviciile" (pt unii e chiar ca un job, stau cate 8h la "birou") prestate de ei nu ar mai fi remunerate ai ar cauta alta piata. Nu exista legi anti-dumping in domeniul lor de activitate si cu toate ca nu au cunostinte de comert si tranzactii au succes in afaceri, reusind sa faca bani din nimic. Sau au studii superioare si asta e viitorul nostru ca economisti intro tara in care nu se mai fac angajari din cauza crizei financiare si din cauza masurilor luate de conducerea portocalie.
Ramane de vazut.....
Din cauza lipsei unei conexiuni decente la internet si acest post este scris tot de pe tastatura numerica a telefonului (ori imi fac rost de o conexiune la net, ori imi iau un tel cu tastatura qwerty, ori ma las de blogging (votati)) asa ca nu are formatare si nici diacritice.
Da, stiu ca am inceput sa fac paranteza la paranteza ca DM Sandru. O fi vreun efect secundar al facultatii de drept sau cine stie.

Un comentariu: