Ideea e că se spune că un cinefil nu i-ar plăcea un spectacol. Scena dintr-un film fiind mult mai mare. Yo nu cred în idei preconcepute și-mi place să văd un lucru cu ochii mei înainte să îl cred (după cum bine zice dl prof Grimalschi: eu vă cred pe cuvânt, dar după ce verific). Așa că, în seara asta, fiind prin nămeții din capitala noastră mult
Am intrat la casa de bilete și am aflat că rulează două spectacole. Așa că, fără să să stau pe gânduri am luat bilete la primul din ele. La primul din motive pur obiective: trebuia să prind ultimul autobuz către casă :) .
Spectacolul s-a numit 39 trepte.
39 de trepte, o comedie dupa un film de Alfred Hitchcock, adaptarea scenica a romanului politist Cele treizeci şi noua de trepte de John Buchan a fost realizata de catre Patrick Barlow, in 2005, pentru scena londoneza. In 2008, a avut loc premiera pe Broadway – spectacol de mare succes, incununat cu doua Premii Tony. De asemenea, piesa a fost distinsa cu: premiul Oliver (2007), premiul Best New Comedy (2008) si Drama Desk Award (2009).
Este povestea lui Richard Hannay, un londonez plictisit, a carui viata devine brusc interesanta dupa ce o femeie este ucisa in locuinta lui. Cine este femeia? De ce s-a refugiat in apartamentul lui? Ce reprezinta aceste misterioase „39 de trepte”? Invinuit de uciderea femeii, Hannay pleaca in misiune in Scotia ca sa gaseasca raspuns...
Regia: Petre Bokor
O comedie dupa un film de Alfred Hitchcock
Adaptare a romanului omonim semnat de John Buchan
Adaptarea scenica: Patrick Barlow • Conceptul original: Nobby Dimon si Simon Corble
Versiunea romaneasca si regia: Petre Bokor • Scenografia: Nina Brumusila
Cu: Luminita Erga, Alexandru Jitea, Adrian Vancica, Alexandru Mike Gheorghiu
Durata: 1h 40 min
Piesa are doar 4 actori în distribuție. Nu știu dacă așa a fost gândită de la bun început sau există o criză de personal în rândul actorilor. Acești 4 actori au făcut un spectacol extraordinar, interpretând ~ 20 roluri. Aș vrea să-i felicit pe această cale și să le spun s-o țină tot așa.
Chiar nu înțeleg de ce nu se fac mai multe filme bune românești când avem actori așa de buni. Și dacă stau să mă gândesc, îmi vin în minte 2 motive: 1. Nu sunt investitori (păcat) și 2. Nu se vrea.
Concluzia ar fi că nu este adevărată ideea că cinefililor nu le place teatrul este o mare aberație. Mie, mare cinefil, mi s-a părut extraordinară această piesă. Felicitări încă odată actorilor.
Te contrazic. Cinematografia romaneasca e apreciata afara si are farmecul ei. Asa numitele filme "Statice", in care este filmat tot timpul ACELASI ACTOR(gen domnul lazarescu, gen aurora), sunt foarte apreciate afara! Ca nu-ti plac tie, care vrei doar filme americane de actiune, e altceva!
RăspundețiȘtergereSi da, multa lume a zis despre MULTI actori romani ca ar fi reusit in america, dar s-au nascut in Romania! Partial adevarat...desi tind sa cred ca e vb si de publicitate!
Oricum, te astept sa mergi si cu mine la un teatru! Chiar mi-ar face placere :)
Salutari CINEFILE :p !
Nu am văzut niciunul din cele 2 filme menționate de tine. Însă, pot să-ți dau un exemplu de film static american. The Sunset Limited. Are 2 actori celebri. Care joacă 2 ore. Atat. O să merg și cu tine, dar să văd când mai am timp, la mine time is money :P
ȘtergereTrebuie să ne facem carduri de fidelitate la teatru :) .