marți, 17 iulie 2012

Guest - post - What the fuck is SEO?

UPDATE: Critic google-ul la EL ACASA (ADICA PE UN BLOG GAZDUIT DE GOOGLE)! Asta da aroganta :D


Salutare tuturor de pe blogul lui Andrew. Emil Calinescu sunt. Astazi voi scrie un articol despre celebrul SEO al si mai celebrului google.

Articolul a pornit de la o discutie cu un tip, care-mi facuse cateva recomandari. Nu zic ca nu ar fi pe bune ce a zis, doar ca unele chestii mi se par stupide. Adica google e chiar cretin daca gandeste asa. Cea mai stupida este: sa nu ai coloana in stanga! Link-urile d-acolo nu-s bune. Trebuie sa ai doar in dreapta. Cica sa bag ambele coloane in dreapta. Asta desi ESTETIC mi se pare oribil. Probabil cei de la google au aceeasi gandire ca gigi becali: stanga e diavolul, dreapta e Dumnezeu ....Lasam la o parte discutiile de genul (inclusiv faza cu link exchange-ul, care te-ar penaliza) si intreb: cine stie cu adevarat SEO? Adica un om pe care sa-l intreb o chestie si a carui parere sa fie avizata si acceptata.Si ma gandeam la mine (Dar si la Andrew) si la multiplele facultati pe care le-am facut. El, culmea, a facut una economica. Si nimeni nu te invata acolo nimic de SEO. Vrei sa-ti faci o companie, sa zicem hoteliera, multinationala? Pai treaba ta, descurca-te! Sa te invatam noi, profesori de 50 de ani +, cum sa faci "optimizare SEO"?

Facultatile de marketing ce pazesc? Cele de ... informatica?! Cele de comunicare? Cele de ... sociologie? Uau, cata inutilitate!

Eu sincer as vrea sa stiu pe unul, sa mi se spuna: asta e GURU in SEO si sa merg pe mana lui. Din pacate insa, unul zice ceva, altul altceva. Si singura optiune logica e sa gandesc statistic (democratic): 10 oameni zic asa, 3 oameni zic asa. Merg pe mana celor 10, nu?

Oricum pe net e destul de ciudat: dai search, citesti un articol si te trezesti ca e din 2007. Da, unele bloguri nu afiseaza data articolelor. E in optiune, iar ei debifeaza optiunea. Asa ca citesti acum un articol ne-datat, si habar n-ai de cand e. Trist.

Revin la faza cu "educatia". In domenii precum "administratie publica", "fonduri europene" si alte chestii NOI au aparut specialisti. In domeniul SEO & Stuff de ce nu? Cumva pt ca marii specialisti ai online-ului, aka marii bloggeri , cu sau fara ghilimele, sunt certati cu mediul universitar? Pe bune, e trist. Oare e de vina invatamantul romanesc, ca sistem? Sau suntem de vina noi, ca avem pretentia la prea multe? Pe bune: in alte tari o fi tot asa?

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si multumesc gazdei pentru ospitalitate. Iar daca v-am deschis pofta, va astept si la mine pe blog cu un guest-post !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu