marți, 11 septembrie 2012

11 ani mai tarziu

Nu, nu 11 ani după sfârșitul lumii. Ci unsprezece ani de la ceea ce a fost 9/11.


Acum fix 11 ani, 2996 oameni au murit (confrom cifrelor oficiale). Cum au murit aceste persoane? Aici este partea interesantă.Varianta oficială prezintă niște teroriști, vreo 19 la număr, bineînțeles că arabi, care ar fi deturnat avioane în turnurile gemene ale World Trade Center, din New York. Au mai încercat teroriștii tot în această zi să mai deturneze avioane și în alte părți dar au dat greș. Chiar și cu cel de la Pentagon. Au distrus o bucățică din clădire, dar cu toate din avion nu s-au mai găsit deloc fragmente, pagubele nu au fost foarte mari.

Varianta neoficială, cea pe care o cred și eu este că SUA a înscenat aceste atacuri pentru a avea un motiv să atace Afganistanul. Pentru că după cum se știe, în fiecare an, începând din anul 1900, SUA a luptat cu cineva. Și avea nevoie de un motiv pentru a ține armata ocupată. Că doar 60% din tot bugetul Statelor unite merge la Ministerul Apărării (Dept of Defense). Și oamenii dau bani ca să se lupte alți oameni cu teroriști imaginari. Dar așa se crează locuri de muncă, nu? Și economia merge.

În urma acestor atentate au fost create noi structuri de securitate (Homeland Security) și au fost declanșate pe rând, războiul din Afganistan, iar apoi cel din Iraq și eterna luptă cu Al-Qaeda.

La 11 ani încă nu se recunoaște adevărul și lumea este mințită în continuare. Nu o să dezvolt foarte mult acesastă minciună pentru că există foarte multe documentare care explică tot.
În schimb, o să spun că dacă eu aș fi fost terorist și aș fi vrut să lovesc un simbol din New York, WTC era de abia pe locul 3, după Empire State Building și Statuia Libertății, cele două fiind mult mai simbolice.


Nu neg existența teroriștilor, doar că nu sunt de acord cu afirmațiile conform cărora ei ar fi arabi. Poate sunt și arabi, dar majoritatea sunt americani. După ce am lucrat în ultimele 9 luni cu americani, pot spune că unii din ei ar face un atentat și de curiozitate. Sau, dacă vă uitați pe YouTube, o să vedeți că mulți fac o grămadă de prostii din pur teribilism.

În încheiere, aș dori să păstrăm un moment de reculegere pentru cei aproape 3000 oameni care au fost sacrificați pentru petrol și pentru bunăstarea altora.

Odihnească-se în pace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu