marți, 23 octombrie 2012

Stii tot ce misca

Proba a zecea de la Superblog 2012 vine de la Edimax.

Și se adresează spionului din tine. Sau stalker-ului. Sau mă rog, din mine, că eu particip la concurs. Se cere să povestim o întâmplare amuzantă surprinsă cu una din camerele lor de supraveghere IP.

Păi în cerința asta ei presupun cam multe lucruri.În primul rând presupun că avem camere de supraveghere în casă. Majoritatea oamenilor nu au. Majoritatea oamenilor nu au smartphone-uri și / sau internet. De ce ar pune camere? Dacă  pui o cameră care nu e monitorizată 24/7 nu face decât să constate evidentul :
             da, întradevăr a intrat un hoț mascat și ți-a furat televizorul. Dacă nu aveai cameră care să îți confirme, puteai presupune că s-a supărat televizorul că te uiți doar la politică, s-a ridicat și a plecat. Ce, nu-ți merge televizorul?.

În al doilea rând, Edimax presupune că respectivele camere sunt cumpărate de la ei. Nu spun că n-ar fi bune, spun doar că există și concurență. Eu oricum n-am camere de supraveghere.

În al treilea rând, se presupune că respectiva cameră a surprins o întâmplare amuzantă. Sunt convins că mulți dintre voi sunteți vizitați de clowni. Sau de mimi. Sau pur și simplu, când vine să jefuiască o casă, orice hoț face ceva amuzant. Cum, nu fac toți așa? A, da, corect. pentru că unii nu observă camera, iar ceilalți se feresc de ea.

Dar de ce să te ferești de această cameră? E foarte mică și ușoară. N-are cabluri atașate, decât pentru alimentare, și eventual rețea, ambele fiind ușor de deconectat. Și se poate fura și respectiva  cameră. Că valorează și ea cât de cât. Asta ar fi amuzant. Să ai două camere care se filmează reciproc și să vezi cum hoțul îți fură una din ele.

Dacă nu ești conectat la respectiva cameră fix atunci când se întâmplă acțiunea, mai târziu, când încerci să te conectezi de pe telefon să vezi ce se mai întâmplă vei primi o eroare. Care poate fi din mai multe cauze. A picat curentul. Sau a picat internetul. Sau a picat curentul și nu-ți mai merge router-ul.  De abia când ajungi acasă vei observa că nu știi chiar tot ce mișcă.

Tot mai sigur e să apelezi la o firmă de pază dacă considerii că ești o potențială țintă a hoților. Sau să cumperi o alarmă. Și sigur când va declanșa respectiva alarmă îți vor povesti vecinii tot ce mișcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu