marți, 15 ianuarie 2013

Era touch


Cred că am putea denumi era în care am intrat era Tocuh.
De ce n-ar fi corect? Totul tinde către touchscreen. E “mai la-ndemână”. 

Dacă în urmă cu câțiva ani telefoanele cu ecran tactil revoluționau tehnologia, dându-ți posibilitatea să ai la vârful degetelor toate funcțiile din telefonul personal, acum toate gadgeturile tind către această tehnologie.


Acum se află în lumina reflectoarelor laptopurile cu touchscreen. Chiar dacă tablet-pc-urile există de mult timp, noua tehnologie de ecrane capacitive care-ți dau voie să folosești degetele în loc de clasicul stylus,  este un mare pas înainte.  Pe lângă funcțiile în plus care apar datorită multi-touch-ului sentimentul de control este altul. E ca și cum ai interacționa cu laptopul la un alt nivel. Sunteți mai apropiați, vă atingeți direct, nu cu ustensile.

Poți găsi un astfel de laptop la prețuri începând de undeva de la 1200 lei dacă vrei unul cu Android sau în jur de 1600 dacă vrei să folosești splendoarea Microsoft Windows 8.

Asus este unul dintre producătorii care și-au adaptat cel mai bine gama de produse la noua tehnologie. Am văzut  câteva modele chiar interesante. Cred că e o experiență cu adevărat inedită ca după ce te-ai obișnuit cu un ecran de telefon mobil, după ce ți-ai antrenat degetele, să treci la un ecran de 15 inch. Posibilitățile sunt mai multe. Poți face aproape orice și ai alt control.  Ai lumea întreagă la degetul mic, ca să zic așa.  Și nici nu mai îți ocupă tastatura din ecran, ca la telefoanele mobile. Ai numai avantaje. Ai o tastatură mare cu care deja ești obișnuit și ai și un ecran tactil mare. Mouse-ul o să îți cam prisosească.

Cu toții ne amintim cum era când eram mici și umpleam ecranul de amprente exclamând: “uite asta! Wow! “. E un semn că omul așa e programat genetic să funcționeze. Să dea cu degetul pe ecran, nu cu mouse-ul.

Așa că dacă tot vrei să-ți schimbi laptopul ia în calcul unul cu touch. S-ar putea să te încânte.


Acest articol a fost scris în cadrul concursului blogwars.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu