miercuri, 9 ianuarie 2013

Cinefil - Seven psychopaths


Dacă e miercuri e Orange film. Și dacă tot e program de filme, scriu și eu un review. Sau hai, chiar două. O să încep cu Seven Psychopaths pe care l-am văzut recent.

Seven Psychopaths este un film apărut la sfârșitul anului trecut și îl are în rolul principal pe Colin Farrell. Acesta este un scenarist și scrie un film cu același nume. În cinematografele din România filmul a fost tradus “Șapte psihopați și un câine”. Că așa e la noi, mai trebuie să pui tu un cuvânt să fii mai special. Bine că au titlurile limită de cuvinte că translatorii români ar putea să povestească filmul în titlu.În orice caz apare și un câine în film. Un câine care generează o întreagă serie de aventuri amuzante, care mai de care mai pline de suspans. Este genul de film plin de umor de situație care reușește să îmbine acțiunea cu comedia pentru a păstra alerți toți spectatorii.
Este un film care nu plictisește și aduce ceva inedit față de clasicele filme americane. Lipsa de previzibilitate dar și abordarea diferită a regizorului fac din acest film unul care merită văzut și lăudat.
Alături de Colin Farrel mai apar câteva nume mai mari, cum ar fi Christopher Walken, Sam Rockwell din Iron Man 2 sau Woody Harrelson din Hunger Games. Chiar dacă avem nume mari filmul a fost destul de slab mediatizat pentru valoarea sa. Aș spune chiar prea slab.
Dacă aveți timp încă puteți vedea acest film la cinematografe (încă mai rulează), iar dacă nu aveți timp, faceți-vă pentru că merită.
Per total acord nota 9 acestui film. Probabil ar fi primit 10 daca l-aș fi văzut înainte de Anna Karenina.

Ca și restul filmelor mari din ultima perioadă (mă rog, toate filmele) a generat multe păreri pro și contra. De aceea vă rog să lăsați un comentariu în care să spuneți dacă v-a plăcut sau nu. Fac un sondaj.
Mulțumesc, vizionare plăcută!

2 comentarii:

  1. Foarte multi, spre surprinderea mea, nu au gustat acest film. Ramane un mister pentru mine de ce. Dar e un adevar: filmul nu e pe gustul tuturor.

    RăspundețiȘtergere