luni, 7 ianuarie 2013

Ultimul film cu Sergiu Nicolaescu - un horror?

http://bihorstiri.ro/wp-content/uploads/2013/01/sn.jpgSergiu Nicolaescu, probabil cel mai cunoscut regizor român, cu un palmares de 50 filme regizate și 36 de pelicule în care a îmbrăcat hainele personajelor din postura de actor, a încetat din viață după aproape 83 ani.

După numeroase capodopere cinematograrfice, filmul retragerii sale din lumea celor vii, chiar dacă poate a fost cel mai mediatizat, a fost unul mai puțin plăcut. După probleme de sănătate, maestrul s-a stins din viață joi 3 ianuarie. Și de atunci a început show-ul.


Soția sa a hotărât ca trupul acestuia să fie incinerat. Brusc au sărit toți băgătorii de seamă, care mai de care mai priceput, să-și dea cu părerea asupra acestui aspect, iar unii oameni au mers atât de departe încât să amenințe familia care era oricum îndurerată.

Publicul a avut ocazia să-i aducă un ultim omagiu celui ce a fost Sergiu Nicolaescu vineri, când trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la Cercul Militar. Și chiar a fost foarte multă lume acolo, se stătea la coadă ca la pâine caldă. Bineînțeles că toate televiziunile au fost cu camerele ațintite către fiecare etapă a "retragerii" lui Serge. Și au început să apară la televizor tot felul de personaje care susțineau că de fapt această incinerare ar fi de fapt un mod de a preveni un test ADN pentru verificarea paternității unui copil nelegitim al marelui regizor. Chiar și pe mioriticul Becali l-am văzut susținând această teorie.

Apoi, sâmbătă a venit momentul incinerării. În locul momentelor de reculegere și al tristeții pentru marea pierdere, lumea huiduia susținând că acesta aparține poporului și că ar trebui înmormântat. Camerele s-au mutat ulterior pe faptul că văduva regizorului avea un articol vestimentar deshis la culoare și că ar fi lipsă de respect. Pe bune? Asta e lipsa de respect sau faptul că din exterior se analizează fiecare mișcare a unei persoane care a suferit o pierdere? Unde mai pui faptul că respectivul palton fusese al lui Sergiu și ea a dorit doar să îmbrace ceva de-al lui. S-a analizat până și o inscripție de pe o coroană de flori. De ce ai face asta? Nu înțelegi mesajul? Ok, las-o așa, chiar nu contează.

A început apoi un tam-tam că ar fi venit un preot răspopit să țină o slujbă la Crematoriu. Așa și? Putea să vină și un rabin, sau un șaman, sau orice. Era dreptul lui să creadă în ce a vrut. Mă îndoiesc că persoanele din exterior îl cunoșteau mai bine decât propria lui soție.

A încercat Ion Iliescu să calmeze puțin spiritele dar a fost retras repede de gărzile de corp.

Ce m-a surprins foarte mult a fost faptul că personaje gen nea Gigi au început să fie mai catolice ca Papa la televizor. Și o să mă rezum doar la el. L-am văzut întâmplător într-o intervenție telefonică cum țipa că dacă Sergiu Nicolaescu a fost ars va arde în flăcările iadului și că slujba aceea a fost în zadar pentru că preotul e răspopit și că NU e creștinește să arzi un cadavru, fiind o modalitate păgână.

Pe principiul: "dacă tăceai, filosof rămâneai" , aș vrea să-i transmit lui dar și celor care gândesc ca el că și termenul de creștin nu se referă numai la religia ortodoxă. Da, în această religie nu se ard cadavrele. În altele, cum ar fi cea catolică, se face acest lucru. Și totuși și ei sunt creștini. O altă chestie pe care n-am înțeles-o este de ce-i frământă pe Gigi Becalli și pe cei ca el soarta sufletului lui Sergiu Nicolaescu. Dar mă rog, așa e România, trebuie circ din orice.

Sunt curios cât va mai dura "știrea" morții lui la tv. .

Odihnește-te în pace Sergiu Nicolaescu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu