miercuri, 27 februarie 2013

Primavara


A venit primăvara. Soarele strălucește, păsărelele ciripesc, natura îmbracă haine noi. Și noi?

Noi ne trezim ușurel din moleșeala instaurată de iarna care, de data aceasta a fost blândă. Și ne mișcăm de încetișor către razele translucide ale astrului furnizor de căldură și viață.


Parcă după ce ai stat trei luni întrun mod de hibernare din cauza temperaturilor scăzute,  acum nu ai chef de nimic pentru că e prea fumos afară să muncești. Și vrei să stai în parc și să vezi cum totul înverzește și cum gâzele revin la viață.

Totul e plin de culori, de lalele și zambile, de ghiocei și alte flori primăvăratice. Și dacă natura schimbă haina sa albă cu una multicoloră, predominant verde, tu de ce n-ai schimba garderoba ta?

Sunt convins că ai dulapurile pline de haine si hainute, care mai de care mai subțiri,  așteptând să vadă lumina zilei. Să mai schimbe aerul închis din dulap cu prospețimea primăverii.  Toate tricourile pe care nu le-ai mai îmbrăcat de astă vară. Toate acele haine de care ai uitat și pe care le-ai înlocuit cu surorile lor mai grOase. E vremea răzbunării.

Așa că răscolește dulapurile, inversează locurile și ieși la aer. Fă rapid un inventar cu ce nu te mai încape și de ce mai ai nevoie și dă o fugă la magazin. E o vreme superbă să ieși din casă. Chiar și dacă mergi la shopping. Important e să ieși la aer să te bucuri de soare. Nu de alta, dar am înțeles că prin aprilie vor fi ploi.

Acum închide calculatorul, deschide dulapul și începi revoluția. Soarele încă te așteaptă, dar vezi că încă nu e ziua foarte lungă, așa că ar fi bine să te miști mai repede ca să prinzi câteva raze. Peste maxim o săptămână parcurile iar vor fi pline de oameni, așa că fii primul care se bucură de primăvară! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu