duminică, 24 februarie 2013

Teatru - Femeia care si-a pierdut jartierele


Aseară am fost la Femeia care și-a pierdut jartierele. O comedie în regia lui Silviu Purcărete care s-a jucat la Teatrul Teatrelor,  la Romexpo.

Piesa, care i-a avut în rolurile principale pe George Mihăiță, Horațiu Mălăele și Dorina Chiriac, s-a jucat cu casa închisă. A fost  o seară plină de elemente noi. De la aranjamentul sălii, cu scena în mijlocul publicului; decorul viu și chiar cântatul la fierăstrău, toate au dat o notă de inedit piesei.


La baza acestei piese stă povestea lui Laverdure (George Mihăiță), un fost servitor care acum a devenit rentier, primind de la stăpânul său, decedat, o rentă de 25 mii de franci.Pe lună. Acesta îl cheamă la el pe Gaspard (Horațiu Mălăele),  un servitor din provincie, pentru a-l învăța tainele meseriei. Între timp, în peisaj apare și Fideline (Dorina Chiria), o domnișoară care-i plăcuse rentierului. Totul devine foarte intens când Gaspard își dă seama că a cunoscut-o deja pe Fideline.  

Nu voi povesti toată piesa, însă pot spune că umorul este garantat. Garantat de numele mari de pe scenă.  Totul se întâmplă într-o perfectă armonie încât nici nu apuci să termini de râs de la o glumă la alta. Fiind o piesă cu o distribuție restrânsă, actorii interacționează cu publicul, amplificând senzația de apartenență la piesă creată de așezarea sălii.

Așa că dacă vrei să afli continuarea poveștii și să te bucuri de un spectacol pe cinste, te invit să mergi la teatru. Următorul spectacol se joacă tot la Teatrul Teatrelor pe data de 9 martie. Când am scris eu acest articol mai erau disponibile 4 bilete, așa că dacă te grăbești ai șanse să prinzi unul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu