sâmbătă, 20 aprilie 2013

A fi sau a nu fi democratie


Chiar dacă am mai spus, mai zic odată, că nu mă dor degetele s-o scriu: Sunt apolitic. Îi disprețuiesc pe toți în mod egal. Doar că aleg să mai zic de câte unii când intră în lumina proiectoarelor cu câte o prostie.

Azi a venit rândul PSD-ului. Da, mult iubitul partid care azi a avut alegeri. Întâmplător am auzit chestiile astea la știri, nu e ca și cum n-am lucruri mai bune de făcut decât să țin evidența evenimentelor dintrun partid politic, indiferent de culoarea sa.


Am rămas surprins când am aflat cum s-au desfășurat aceste alegeri. M-au dus cu gândul la zilele de dinainte de ’89. Pentru funcțiile importante nu a existat concurență. Un singur candidat pentru postul de președinte (Victor Ponta) și unul singur pentru L. Dragnea (nu mai știu exact cum se numește postul său, dar e al doilea post din partid).  Păi unde e fraților democrația aia din nume? Chiar în halul ăsta s-a ajuns? Măcar să fi pus și voi ceva candidați doar de decor, candidează X vs Ponta și toată lumea știe pe cine să voteze. Sau nu aveați încredere în că lumea va vota cu cine trebuie?

Păi pentru asta ați avut revoluționarul sistem electoral. Sistem de vot electronic. Ca să se poată aranja rezultatele mai ușor, zic... Să nu mai existe vreo dovadă scrisă. Nici în ăsta nu aveți încredere?
Chiar așa de bine îndoctrinați sunt membrii PSD? Stă Iliescu, face lista cu nume și toată lumea votează cum trebuie, nu că ar avea cu cine altcineva? Și apoi mai și iese în față și zice că se pricepe el la politică și că a avut grijă de partid și cât a fost în opoziție. A avut. Că cine nu era bine îndoctrinat a fugit atunci. Bine, că acu’ au fugit iar către putere, e altă mâncare de pește.

Cum îmi spui tu mie că la 23 de ani de la revoluție nu există cel puțin două persoane care vor postul de președinte al celui mai bine cotat partid din România? Ori toată lumea e foarte ascultătoare, ori în partidul ăsta se întâmplă ceva ciudat și nimeni nu vrea să-și asocieze numele cu titlul de președinte PSD.

Cred că s-au speriat de surpriza de la PDL și au zis să ia măsuri. Bravo, v-ați dat cu firma-n cap. Se pare că aveau dreptate Paraziții când au zis: “comunismul a murit dar spiritul a rămas în țară. Vi se potrivește și culoarea roșie.

Țineți-o tot așa, tovarăși !  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu