joi, 4 aprilie 2013

Animale si filme


În ultima perioadă de timp am văzut tot mai multe filme. Și am observa un aspect destul de interesant. Nu prea se mai fac filme cu animale.

Și aici nu mă refer la toate animațiile, gen Madagascar sau Zambezia, etc. Mă refer la animale reale. Cum erau „Along came Polly”, „Spot”, ”Cats and dogs”, „Beethoven” sau celebra serie „Lassie”. Să fie o criză de animale-actor?

Animalele sunt  printre noi și de multe ori sunt cea mai apropiată companie pe care o avem la un momentdat. Cred că procentul de persoane care nu au un animal de casă este foarte mic.  Fie că îți plac peștii,  țestoasele, hamsterii, porcii, pisicile sau câinii, tot îți iei un animal de companie.


În general ne gândim destul de mult înainte să facem un astfel de pas, destul de important, însă sunt și ocazii în care vezi un cățeluș plouat într-un colț de stradă și te lovește mila și-l iei acasă. Și te gândești că nu e mare lucru să ai grijă de el. Îi cumperi o pungă de hrana royal canin, îl speli, și gata.

Dar nu e chiar așa. Să ai un animal în casă e o responsabilitate mare. Ok, îi dai să mănânce și să bea apă. Dar acel animăluț are nevoie și de atenție și de educare. Pe lângă faptul că o să-ți umple casa cu surprize, o să zgărie mobilă, să strice lucruri, doar pentru că simte nevoia de joacă și de atenție.

La curte aparent e mai ușor. Însă au trecut vremurile în care lumea avea un câine pe care-l ținea legat. Acum animalele sunt aproape la fel de libere ca noi. Singurul motiv pentru care le ținem închise în curți este că altfel ar fi în pericol. Și ar fi iresponsabil să facem asta. Dar, îți spun din postura de posesor de câine că nici la curte nu e tocmai roz situația. Găsește el ceva să strice. Că vorbim de furat papuci sau de săpat gropi în gazon sau de rupt flori, el tot își face de lucru.

De aceea animăluțele au nevoie de atenția noastră. Și dacă ar primi și roluri în filme, am putea sta cu animalul de companie în brațe să ne uităm împreună la un film în care apare și specia sa. Ca să nu fim egoiști. Nu crezi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu