marți, 6 august 2013

Politia Romana face actiuni BigBrother

O să fiu succint, nu de alta, dar mâine iar mă așteaptă o zi plină de muncă pe meleagurile corporatiste. O să spun vreo două cuvinte despre o știre pe care am văzut-o zilele trecute la televizor. Despre cât de eficientă și grozavă e Poliția Rutieră Română.

Știrea spunea că Poliția a dat nu știu câte amenzi și a luat o grămadă de permise folosind o metodă nouă: o mașină nemarcată filma contravenienții iar apoi o motocicletă de poliție completa formele legale. Iar mesajul care se vrea a fi transmis ar fi acela că Poliția e printre noi chiar și atunci când nu o vedem.În primul rând, vreau să felicit Poliția pentru această idee. Nu aceea de a filma și amenda. Aceea de a mediatiza această joacă. Mediatizarea e cea mai importantă. De ce? Pentru că în situația în care chiar nu se iau măsuri împotriva bizonilor din trafic, dacă faci ceva valuri pe la televizor, ai șansa să sperii din ei.
Nota 10 pentru mesaj. E foarte original și creativ. Dacă se dau și câteva exemple live, să existe martori că Poliția chiar face acțiuni de genul, efectul ar crește foarte mult.

În al doilea rând, aș vrea să spun că tot acest efort e în zadar. Populația impactată este foarte mică. Cei care sunt suficient de nesimțițtori să depășească o coloană staționară la semafor (sau barieră în cazul ciumegilor morți în ultima lună) nu vor fi impresionați de televizor. Poate decât dacă văd că un idol de-al lor stă în coloană, că altfel vor încerca să dovedească poporului că ei au trei ouă, chiar dacă sunt clocite.
În condițiile în care lumea vede la televizor că Poliția face acțiuni Big Brother iar în trafic vede nesimțiți la fiecare colț de stradă, singurul efect va fi acela de a discredita televiziunea cu pricina, aruncând-o în aceeași oală cu alte posturi la care principala știre e cea- făcut Băse în urmă cu 2 minute.

Așa că, aștept să văd pe stradă, în aplicare, noua metodă de funcționare a Poliției Române.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu