sâmbătă, 19 februarie 2011

Cum să foloseşti Facebook fără să ai Internet


Compania Gemalto a anunţat Facebook for SIM, în cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, o soluţie care permite oricui, indiferent de telefonul mobil, să folosească Facebook fără să aibă abonament sau conexiune de date.
În prezent, Facebook poate fi accesat de pe telefonul mobil doar dacă utilzatorul are un dispozitiv cu browser de Internet şi dacă, pe lângă acest criteriu, are o conexiune de date mobilă.

Compania Gemalto înlătură aceste criterii şi oferă utilizatorilor de telefonie din întreaga lume soluţia Facebook for SIM, prin care Facebook este disponibil tuturor utilizatorilor care deţin un telefon mobil cu SIM (comunicatul de presă).

Soluţia constă într-o aplicaţie preinstalată, pe cartela SIM, care foloseşte SMS-ul pentru ca utilizatorul să vadă notificările din partea prietenilor, să posteze update-uri sau să scrie mesaje.

Facebook for SIM este o soluţie disponibilă pentru oricine. Nu este nevoie de vreun contract şi nici de descărcarea vreunei aplicaţii, pentru că software-ul este încorporat pe SIM şi foloseşte tehnologia SMS.

Ca rezultat, funcţionează atât pentru utilizatorii prepaid, cât şi pentru utilizatorii pe bază de abonament. Iniţial, soluţia va putea fi folosită gratuit, ulterior introducându-se un tarif pe bază de abonament. Gemalto a înregistrat în 2009 venituri de 1,65 miliarde dolari şi are peste 10.000 de angajaţi.

Sursa: Realitatea News

2 comentarii:

  1. Un fel de net limitat doar la Facebook ... Nu ma tenteaza

    RăspundețiȘtergere
  2. Limitat din punct de vedere al costurilor. Facebook e gratuit, pentru restul platesti. Oricucm la noi exista deja 0.facebook.ro , site gratuit pentru clientii Vodafone

    RăspundețiȘtergere