miercuri, 3 august 2011

Cheile Gradistei - 2

Am fost la Pestera Dambovicioara, si la izvorul pârâului care trece pe lângă peșteră. Când ne întorceam de la izvor (la vreo 3km de peșteră) ne-am întâșnit cu un cuplu care, venind dinspre peșteră, ne-a întrebat dacă mai e mult până la peșteră. Le-am spus că au trecut, le-am arătat o poză, ca să știe ce să caute la întoarcere și au spus: A, e acolo unde vindea băbuța sirop.
La plecarea către Cheile Grădiștei am zis să schimbăm traseul, întrucât observasem un indicator către "Șirnea - Primul sat turistic din România". Și cum drumul, la capătul de lângă peșteră era asfaltat, iar la celălalt capăt ieșea în DN (drumul național) am mers pe acolo.Peisajele erau superbe, asfaltul perfect, plin de serpentine și lat doar cât o bandă. Și totul a fost așa, frumos, până la terminarea județului Argeș. Odată cu județul s-a terminat și asfaltul. Dar în schimb, era mai lat (nu Romulus) drumul. Am văzut și ferma de struți, dar tot nu am înțeles de ce satul ala acela este "sat turistic". Sunt aproape sigur că nu din cauza asfaltului. Într-un final am ajuns înapoi la complex unde, din cauză că ploua ne-am hotărât să încercăm serviciile indoors. Și așa am stat toată după amiaza la piscina/saună/jacuzzi :).
Mâncarea de la restaurantul de aici este foarte bună, iar prețurile nu sunt foarte piperate. Porțiile sunt mari, iar servirea este destul de rapidă.
Pozele o să le uploadez când voi ajunge la o conexiune mai bună, văd că aici și RDSul a început să-mi facă figuri :(.

2 comentarii:

  1. Perechea cu care ne-am intalnit nu au vazut pestera ,pentru ca nu era semnalizata corespunzator -nu toti oamenii se uita pe toti peretii.
    Acela era numit primul sat turistic datorita strutilor din el, este primul sat turistic autentic romanesc in care pe la 1664 au ajuns primii struti care erau calariti de otomani ( pe vremea aia era la moda sa ai un strut 2x2).
    Cat despre piscina- azi au venit partenerele studentilor cele 24 de fete, si au intrebat de tine dar le-am zis ca ai plecat...... .G

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e.. Sugerează-le să viziteze Drajna :)

    RăspundețiȘtergere