miercuri, 10 august 2011

Ultimatum pt Facebook

Grupul de hackeri Anonymous a anuntat ca va ataca si dezactiva Facebook, pe data de 5 noiembrie 2011, pentru ca vinde informatii agentiilor guvernamentale si ofera acces la retea pentru ca acestea sa poata spiona oameni din toata lumea.
Cei de la Anonymous au devenit cunoscuti dupa atacurile informatice asupra site-urilor de plati online Visa si PayPal, dupa ce acestea au blocat transferurile de bani catre site-ul WikiLeaks. Printre tintele precedente ale grupului de hackeri se afla fostul Guvern egiptean, Guvernul italian, Iranul si societati care au exclus site-ul WikiLeaks din serviciile lor. Ca masura de protectie, cei de la Facebook l-au angajat luna trecuta pe unul din cei mai celebri hackeri din lume, George Hotz (GeoHot), cel care a deblocat iPhone si consola PlayStation3.

SursaÎn replică, Facebook plătește lumea să atace site-ul, pt a descoperi breșele de securitate:

Reteaua de socializare Facebook cauta hackeri care sa anunte probleme care tin in special de securitatea datelor. Recompensa ar fi de cel putin 500 de dolari, a anuntat compania. Suma maxima este de 3.134 de dolari.

Pentru a-si incasa banii, hackerii trebuie sa se inscrie pe un portal.

"In trecut, ne-am centrat pe recunoasterea numelui, punand pe pagina noastra nume lor, trimitandu-le materiale promotionale si oferindu-le sansa de a participa la interviuri si in procesul de recrutare", a declarat Alex Rice, cel care se ocupa de securitatea Facebook, pentru Computerworld.

Pentru a obtine banii, hackerul care gaseste o problema trebuie sa fie si primul care o anunta. Bug-ul trebuie sa tina de integritatea sau de confidentialitatea datelor utilizatorilor Facebook. Apoi, trebuie sa ofere timpul necesar Facebook de a rezolva problema inainte de a o face publica. Sume de bani nu se vor acorda cetatelor unor state precum Libia, Cuba si Coreea de Nord, care nu sunt in relatii bune cu SUA.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu