joi, 2 februarie 2012

Despre mobila

          Cu siguranță fiecare dintre noi vrea să-și schimbe ceva prin casă, fie că e vorba doar de aranjamentul obiectelor de mobilier, fie că este vorba de înlocuirea mobilierului, parchetului, etc. Eu personal chiar vreau să-mi schimb mobila din cameră cu totul. Dar pentru că sunt o fire mai pragmatică și pentru că dormitorul e sanctuarul fiecăruia, m-am decis să-mi fac singur mobila. Și aici nu mă refer la mers la IKEA, cumpărat mobilă pe care să o asamblez. Vreau să-mi fac design-ul meu propriu. Bineînțeles că mă inspir și din alte părți, neavând timp să analizez toate posibilitățile oferite de imaginația umană.
           Azi, vorbeam cu colegul Emil, nu despre mobilă, ci despre evoluția blogurilor noastre în clasamente. Joia se actualizează statisticile. Și pentru că blogul meu crește mai încet (încet dar sigur), Emil mi-a dat 2 idei care să mă ajute să promovez blogul. Cum niciodată nu strică puțină expertiză de la cineva care are un blog în primele 2000 din România (da, nici mie nu-mi vine să cred), m-am hotărât să le urmez. Așa a luat naștere ideea acestui articol.

          Mobilă găsești pe toate drumurile. Ideea ar fi să nu nu pierzi prea mult timp alergând de la magazin la magazin în căutarea a ceva pe gustul tău. De aceea, în ultima perioadă au apărut tot mai multe site-uri cu vânzări de mobilier. Variat, făcut pe gustul tău (majoritatea fac mobilierul la comandă), și mai ieftin decât în magazine (pentru că nu mai trebuie plătită o chirie pentru spațiul ocupat. Trebuie avut în vedere totuși și că în unele cazuri transportul nu e inclus. Mai trebuie ținut cont că paturile (în majoritatea cazurilor) se vând FĂRĂ saltele. Astfel, în unele cazuri, din cauza diferenței de preț dar și pentru economia de spațiu, se poate apela apela la canapele extensibile.                                    
        Personal prefer patul din motiv de lene. Și dacă am canapea (cum am la Drajna) tot nu stau să o strâng, camera fiind suficient de mare încât să se poată circula pe lânga canapeaua-pat. O altă idee de mobilier de dormitor care mi s-a părut foarte interesantă a fost aceea de a pune patul sus (gen pat supraetajat) și jos să pui altceva. Gen:
          Acest tip de pat vă economisește mult spațiu. Eu văzusem un pat cu canapea în loc de birou, dar pentru că am fost rugat să nu public poza pe internet, nu o voi face (nici nu știu dacă o mai am). Dezavantajul la acest model este că patul, de obicei este îngust (90cm). Se poate face, la comandă, mai lat, dar ar fi incomod, și ar arăta urât, ocupând un volum mare din cameră.
          Când vă comandați mobilier măsurați bine locul unde acesta va fi poziționat. Din cauză că pereții poti fi strâmbi acesta s-ar putea să arate ciudat. Acesta este avantajul mobilierului la comandă, poate remedia erorile de construcție. Totodată, o idee foarte interesantă mi s-au părut rafturile de sticlă luminate de leduri din spate.
          Când o să-mi termin de făcut mobila pentru camera mea (să se termine puțin și cu vremea asta, pentru că e greu să remobilezi pe zăpadă) o să postez poze să vă dați cu părerea. Nu că ar mai conta după ce am făcut-o deja :)) .

Linkuri 1 2 3 4 5

6 comentarii:

 1. Ideea nu e rea. Numai ca sper ca ai avut grija la transport. Deoarece pe parcursul livrarii, piesele de mobilier se pot deteriora.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, da, am avut grija. Poti vedea poze aici: http://sdrv.ms/KHKeyf Astept pareri.

   Ștergere
 2. Personal, recomand cu caldura mobilier facut la comanda din materialu' de care ti-e drag si pe care-l simti ca fiind ... natural. Ideea de baza este sa te intelegi personal bine cu proiectantul ca sa te intelegi cu el cum vrei sa-ti fie mobila ca sa-ti scoata mobilierul exact cum il visezi. Ani de zile de satisfactie. Garantat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am fost proiectantul in cazul meu :). Ideea e ca daca lucrezi cu un material mai dificil trebuie sa ai abilitati mai dezvoltate. La pal e simplu.

   Ștergere
 3. Mobila la comanda e cea mai buna solutie daca vrei ceva altfel decat ce gasesti prin magazine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cea mai buna solutie e sa-ti lasi libera imaginatia si sa faci mobila asa cum o visezi.

   Ștergere