vineri, 14 septembrie 2012

Review Iphone 5 - 1

Apple iPhone 5
iPhone 5
După 1 an de așteptări (nu fiți răi, sunt convins că unii chiar l-au așteptat) a fost lansat și noul iPhone. Al 5lea la număr și la model. În sfârșit le-au corelat.

Dacă nu au fost mulți care au așteptat noul model, cu toate că sunt mulți care erau curioși cum o să arate. Trebuie să recunosc, că și eu intru în categoria aceasta. Și e și greu să nu fii curios când cei de la Samsung, Motorola și HTC lansează un nou smartphone de top la câteva luni. Te gândești că Apple stă pe margine, ia aminte și pregătește ceva mai periculos.

Pentru obiectivitate, întâi o să pun aici clipurile de la lansare și apoi o să încep analiza produsului.Acum, că ați văzut cu ce se mănâncă noul măr, putem discuta. În primul rând, aș vrea să evidențiez cum în clipuri este în permanență evidențiat ca cel mai dintre toate Iphone, și este comparat permanent cu precedentele modele. Eu zic că era absurd să nu fie mai bun ca modelele anterioare.

Design
După un an de așteptări, au făcut un telefon care arată aproape la fel. Are aceeași formă doar că e puțin mai lung. Designul e aproape la fel, de asemenea. A, dar stați puțin, acest design există de la iPhone 4. Lung conceediu mai au oamenii de la design. Sau nu mai au ce desena pentru că sunt amețiți de concurență.

Noul măr este mai subțire decât precedentele. În această prezentare se spune că ar fi cel mai subțire smartphone. Cu toate că are doar 7,6mm grosime, Motorola Droid RAZR (lansat pe vremea lui Iphone 4S) are 7,1. Și, în mod uimitor nici acesta nu e cel mai subțire. Titlul îl deține Huawei Ascend P1s cu numai 6,68mm.

Display

Au făcut telefonul mai lung (înalt) pentru a-i putea pune un ecran de 4inch fără a-l face mai lat. Ok. Dar faza cu aplicațiile vechi care ruleaza pe 3/4 din ecran e foarte ciudată. Lansezi un produs nou, cu un suport redus pentru aplicațiile vechi? Eroare, la Android nu se întâmplă asta.
Ca și rezoluție, culori și vizibilitate, ecranul Retina rămâne peste concurență. Cu o densitate de 326 ppi (la egalitate cu LG Optimus P9355 & Huawei Ascend D quad XL ) este depășit doar de Nokia Lumia 920 (332ppi) și Sony Xperia V (342ppi)

Procesor & memorie

Și la acest capitol 5-ul e mai bun ca 4S (WOW). Iphone 5 vine cu un procesor Apple (normal) A6, quad core la 1,2GHz care se spune că ar consuma mai puțin. Ca și memorie RAM, în sfârșit au ajuns la 1 GB.

-va urma -


4 comentarii:

  1. Anticipez concluzia si celuilalt articol: intr-adevar, iphone 5 e mai bun ca iphone 4s :))

    RăspundețiȘtergere