marți, 13 noiembrie 2012

Evolutia printului

De-a lungul timpului oamenii au fost obișnuiți cu informația. La început o stocau pe papirusuri, apoi pe hârtie, folosind cerneală, apoi a apărut presa scrisă, mașinil de scris, etc. Evoluția printului a avansat până la apariția Internetului.

Când lumea a început să aibe acces la informație fără a mai cumpăra ziare / reviste printul a intrat într-o involuție. Apoi au apărut ebook-urile care amenințau vertiginos și cărțile. Din cauza profilului cititorului de literatură scrisă, cărțile nu au fost afectate atât de mult precum presa.



Mașinile de scris nu se mai folosesc decât foarte rar, în cazul nostalgicilor, majoritatea scriitorilor expunându-și gândurile direct în mediul virtual, indiferent că vorbim de bloggeri, jurnaliști sau scriitori de literatură. Însă, și imprimantele au evoluat. În corporații, unde grija pentru natură este mai mică, se consumă în continuare hârtie și se printează. Imprimantele au devenit din ce în ce mai inteligente, modelele noi beneficiind chiar și de conexiune la internet.

Magazinul Azerty este unul din marile magazine online din care poți cumpăra o multifunctionala ieftina. Puteți găsi oferte Samsung/Hp/Canon dacă aveți nevoie de printuri. Dar vă recomand să renunțați la tradiționalele scrisori de dragoste și să folosiți tehnologia.

E drept că o scrisoare romantică poate fi parfumată, însă un email poate fi multimedia. Și persoana iubită poate asculta o serenadă în timp ce citește versurile compuse din adâncul inimii. Și va simți dragostea pe care o oferi naturii.

În unele cazuri nu poate fi evitată printarea documentelor și atunci e bine să poți printa cu un echipament de calitate, însă de câte ori puteți să evitați distrugerea copacilor gândiți-vă la încălzirea globală și la cât timp îi ia unui copac să crească.

Chiar și fotografiile sunt mai bine de păstrat în mediul online. Poți merge la cineva și le poți arăta direct pe telefon / tabletă / calculatorul lui. Scapi și de grija deteoriorării fotografiilor și facilitezi multiplicarea lor. Plus că un aparat foto digital face mult mai multe poze decât un aparat cu film. Și economisești și banii pe care-i dai pe film. Eu am un aparat care face  peste 200 cadre la o încărcare. Apoi, după ce-l încarc, pot face iar poze, cardul de memorie nefiind o problemă. Păi câte fillme schimbați ca să faceți 200 cadre? Și mai plătiți și pe tipărirea fotografiilor că nu le puteți vedea fără a fi printate.

Eu estimez că odată cu evoluția tehnologiei și civilizarea umanității printurile vor dispărea de tot. Până atunci, face fiecare ce-i trece prin cap...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu