vineri, 30 noiembrie 2012

Poker - Piesa

Nu, pokerul nu are piese. Are carti, are mize, are castigatori. atat. Restul nu conteaza oricum.

Eu aici vreau sa scriu despre piesa de teatru cu acest nume. Da, in timpul liber mai merg si la teatru. Si la cat de putin timp liber am, aș putea spune chiar că teatrul ocupă un procent important. Nu voi face asta. Din respect pentru arta.

Da, daca am timp merg. Și merg cu plăcere. În această seară am fost la piesa Poker. Am înțeles că este piesa care stă la baza ecranizării cu același nume. Ecranizare semnată de Sergiu Nicolaescu.Am primit de la bunul prieten Emil, care primise și el de la marele George Mihăiță,  o invitație la teatru. Așa, cadou de ziua mea. Și bineînțeles că am mers. Niciodată nu refuz o tentativă de culturalizare. Plus că era un cadou de ziua mea, așa că era păcat.

M-am gândit că dacă tot e spectacolul în centrul vechi, la Teatrul de Comedie, să merg cu mașina. Și ca orice persoană civilizată, m-am orientat către parcarea nou deschisă. Așa că o să acord câteva impresii și despre Parcarea de la Piața Universității. În primul rând, rampa este prea abruptă. Eu înțelec că nu aveau unde să o lungească, dar dacă merg acolo cu o mașină joasă sigur o lovesc de jos. Mai e, de asemenea, problema virajelor. Ok, e spațiu îngust, dar virajele sunt prea în scurt. Am fost cu un Peugeot 308 și mi s-au părut așa. Cel puțin cel de la ieșirea de la Universitate. Deci dacă ai o mașină joasă sau lungă (sau ambele) renunță la idee. Nu merită. În rest e bine amenajată parcarea, un mare plus pentru denumirea nivelelor cu animale,(eu am lasat-o la hipopotam și văzusem indicator către crocodil). Un alt plus, ar fi faptul că nu mi-a cerut bani. Asta e. În schimb, o chestie ciudată mi s-a părut faptul că-ți scaează numărutl de înmatriculare. Nu am înțeles utilittea, dar asta e.

Să revenim la piesă. Întâi am fost șocat să-l văd pe scenă pe Valentin Teodosiu, care a apărut și în film. Apoi a apărut și Vladimir Gaitan. Ulterior a apărut pe scenă și George Mihăiță, care din film absentase. Și a fost spectacol. Am văzut filmul, știam cam ce se va întâmpla și tot m-a surprins. Se observă că sunt actori cu adevărat valoroși cu multă experiență. Jocul scenic a fost impecabil și net peste film. Și la film nu se filmează așa, continuu.

E o experiență foarte interesantă, e ca și cum ai fi în film. Mai mult decât 3D. Cu toate că filmul a fost excelent, piesa a reușit să-l întreacă. Sunt curios dacă există și o continuare a piesei. Pentru film există și încă n-am reușit s-o văd, dar sper să găsesc să cumpăr DVDul cât mai repede.

Vă recomand să mergeți la teatru să vedeți această piesă. Este pur și simplu extraordinară!

Un comentariu:

  1. Dar de ce sa vedem piesa? Ce o face extraordinara? Mai mult ai vorbit de parcarea subterana. Titlul induce in eroare.

    RăspundețiȘtergere