duminică, 27 ianuarie 2013

Ciondaneala 2.0


Cine zice că lumea bloggingului e plictisitoare? În mare parte e monotonă, nu se întâmplă nimic nou, dar și când izbucnește câte-o ciondăneală... să te ții.
Război e mult prea dur spus, dar acesta e termenul care a fost folosit în trecut în mai multe certuri dintre bloggeri.
De data asta avem ceva oarecum nou.   Unul din bloggerii cu greutate, Emil a descoperit o informație compromițătoare despre altcineva. Și a scris un articol care a generat atât păreri pro cât și păreri contra dar și articole. Cum ar fi acesta J.  Sau cel scris de Irina.


Inițial am zis că nu o să mă bag în ciondăneala asta, dar apoi m-am gândit că, de fapt, orice trafic e bun. Lumea intră la tine pe blog pentru a afla ce ai de spus. Dacă nu le pasă, nu intră. Orice articol e făcut pentru a fi citit. De persoanele interesate sau de curioși.  Așa că îmi exprim și eu câteva puncte de vedere aici, în propria ogradă.  Să fiu pe teren propriu când vine lumea cu furci și torțe.

Nu sunt genul care să aducă injurii oamenilor așa că nu o să o fac nici în acest articol. O să-mi expun punctul de vedere la întâmplările blogosferice.

Emil a decis să spună oamenilor că Ciprian nu a luat BAC-ul.  E treaba lui dacă așa consideră că va avea trafic. O știre senzaționlă . Nu înțeleg de ce nu a apărut la Antena 3. Probabil nu au aflat încă. Se pare că pariul lui a fost unul câștigător și că acest articol chiar a fost unul de efect.

Irina a hotărât să abordeze un subiect mai inedit. Un lector universitar a scris un articol pe blogul unei persoane fără BAC. Interesant. Aici sunt două cazuri. Respectivul lector nu a știut informația despre proprietarul blogului, caz în care ar putea acum retrage articolul. Al doilea caz ar fi acela în care nu-i pasă. Important e să ai trafic, nu de unde vine. Da, îți asociezi puțin imaginea cu un personaj negativ, dar pe termen lung câștigi. Nimănui nu-i va păsa peste 3 ani că X a scris un articol pe blogul lui Y. Și nici nu e mare lucru, nu e ca și cum ar fi avut o relație.

Ciprian Stoian, subiectul ciondănelii de azi, ar trebui să fie parte în discuție. Pe blogul lui, cu toate că este unul de “comunicare” nu s-a comunicat până la această oră nicio părere legată de cele apărute în presă.  Ori n-are omul timp, ori n-are net, ori nu-și găsește cuvintele. Și aici nu vreau să fac referire la partea cu BACul, că nu mă interesează acest aspect. Mă refer la emoțiile pe care ar putea să le aibă știind că îi vine trafic din atâtea direcții. Nu a visat el că un amănunt negativ din trecutul său îl va ajuta în viitor.

Fiindu-mi amici, atât Irina cât și Emil, le-am citit articolele la scurt timp după publicarea lor. Și restartând calculatorul după un upgrade la uimitorul Internet Explorer 10 (detalii în articolul următor) am văzut că au apărut comentarii pe ambele bloguri de la un cetățean care-și zicea “vixen”.  Am căutat rapid pe FB și pe google să văd cine e. Surpriză. Nimic. Nu-l cunoaște Google. Și văzând că în toate comentariile lui (le puteți citi pe blogurile respective) se simte atacat personal, am îndrăznit să-l întreb cine e. Instinctul meu spunându-mi că de fapt e Ciprian ascuns după o mască. Altfel de ce te-ai implica așa de mult?  Răspunsul a fost unul de maidan.  Am dedus de acolo că ori e Ciprian, ori e o altă persoană nedemnă de băgat în seamă. Așa că am menționat-o aici că să o ignore și restul.

Dacă tu nu exiști în online atunci poate exiști în offline, așa că poți folosi un nume. Dacă inventezi rapid un nume doar de rușinea identității tale ai o problemă. #numazic

2 comentarii:

 1. Nu Emil a descoperit că nu are Bac-ul luat. Eu am efectuat săpăturile arheologice în timp ce vorbeam cu el. Nu mai ştiu cum am ajuns la subiectul ăla, dar iată rezultatul. Ufff ...
  Ne-am abţinut mult şi încă ne-am fi abţinut dacă nu ar fi apărut ocazia asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mea culpa. :) De aceea e bine ca lumea sa comenteze. Sa aduca lamuriri. Sa nu ramana lumea dezinformata.

   Ștergere