luni, 11 februarie 2013

Click!


Da, mă gândeam la acel film. Click! .Cel cu telecomanda.

Mi-a venit așa, dintr-o dată un gând din acela care te apucă și pe tine din când în când. Un gând “ce-ar fi fost dacă”.

Și chiar așa. Ce-ar fi fost dacă n-ar fi existat lenea? Păi lenea a inventat practice telecomanda. Și nu încerca să negi. Știi foarte bine că așa e. Era un nene acolo care s-a gândit: “de ce mă deplasez până acolo? Mai bine trag televizorul la mine”.  Și apoi alții de lângă el, l-au văzut și au creat telecomanda. Doar nu credeai că leneșul a făcut asta?


Vorbind la modul cel mai serios, prima telecomandă se numea Lazy Bones”.  Și era conectată prin fir la televizor. Ca mașinuțele acelea de jucărie. Unele sunt cu fir iar cele mai avansate sunt prin radio. Apoi probabil s-au gândit că nu ai foarte multă mobilitate cu respecivul fir. Dacă erai la masă trebuia să mergi până la canapea. Așa că au făcut-o fără fir.

Așa a devenit lumea din ce în ce mai leneșă. Au început să pună telecomenzi la tot ce se poate. Doar de distracție. Sistemele audio, aparatele de aer condiționat și apoi în mare parte toate electronicele au primit câte o telecomandă. Încetul cu încetul a devenit indispensabilă. Gândește-te, de exemplu, la alarma auto. Ce te-ai face fără telecomandă? Să stai tot timpul să  bagi un cod? Nu e prea comod.

Comoditatea e cuvântul cheie când vine vorba de telecomandă. Există telecomenzi pentru calculatoare și chiar pentru lumini / prize. Nu poți să te declari cu adevărat o persoană leneșă dacă trebuie să te dai jos din pat să stingi lumina înainte să te culci. Aici intervine și aspectul protejării picioarelor. Dacă mergi prin prin întuneric riști să lovești mobila. Dar dacă stai comfortabil în pat și doar apeși un buton? Bine că mai toată lumea are televizor și poate face lumină cu el, dar ideea de bază rămâne.

Acum, cu apariția smartphone-urilor unele telecomenzi au fost înlocuite cu telefonul. Doar că din cauză că s-a renunțat la tehnologia de infraroșu, noile mobile pot controla doar smart-tv-uri. Sau computere.
Cred că se poate spune, și ar fi destul de corect, că lenea se măsoară în numărul de telecomenzi pe care le ai. Asta dacă nu trișezi și îți iei o telecomandă universală de aici.

Tu câte telecomenzi ai?

3 comentarii:

 1. 5 telecomenzi de televizoare, o telecomanda pentru pc, cateva telecomenzi universale(pe undeva prin casa sunt, dar nu le gasesc.), cateva telecomenzi pentru combine, telecomanda de la un dvd si telecomanda de la mp3-ul din masina.
  Fericit as fi daca as avea una care sa le rezolve pe toate.
  Dar timpul ala nu e departe, cand toate aparatele din casa vor fi conectate la o singura retea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai exista telecomenzi care pot controla orice. Doar ca sunt scumpe. De ordinul sutelor de $. Si invata codurile telecomenzilor si le folosesti si la AC si la TV.

   Ștergere
  2. Logitech Harmony 900 - de exemplu.

   Ștergere