vineri, 28 martie 2014

Ce faceți de paște?

V-ați făcut planuri de Paște? Pe unde plecați în vacanță?

Vremurile în care lumea stătea acasă de sărbătoarea luminii au apus de mult, acum fiind la modă să pleci undeva, să te bucuri de zilele libere de sărbătoare (nu foarte multe, ce-i drept) și să uiți de griji. Fie că vrei să mergi la pădure cu prietenii sau undeva în străinătate cu familia, posibilitățile sunt limitate doar  de bugetul de care dispui.


Dacă ești foarte religios, poți lua un bilet de pe Aerotravel și poți merge la Ierusalim să aștepți lumina sfântă cu miile de pelerine care fac asta an de an. Dacă nu le ai cu tradițiile astea și preferi să iei lumina de la un bec incandescent (eventual cu led, ca să consume puțin), poți face asta din orice loc. Te poți bucura de ouăle colorate chiar optând pentru o vacanță Lefkada 2014 sau poți cumpăra bilete avion București Madrid să-ți petreci sărbătorile alături de familia plecată la muncă, în Spania. Ar fi o surpriză pentru ei să schimbați rolurile în acest an. Rămâne să vedeți cât de plăcută. J

În caz că decideți să rămâneți aproape de casă și să faceți tradiționalul miel la grătar undeva la iarbă verde, că vorba aceea: Iarba verde de acasă… , puteți folosi unul dintre locurile special amenajate pentru picnic, atât pentru a avea condiții mai civilizate, dar și pentru a reduce riscul producerii unui incendiu nedorit în pădure, mai ales că luna aprilie se anunță a fi una extrem de caniculară, cu temperaturi ce vor depăși 35*C. Suficient cât se încălzească apa pentru weekendul de 1 mai, când toată lumea sigur merge la mare, că așa-i tradiția. Unii mănâncă mici și beau bere, alții merg la mare și dorm pe plaja. Efectul e oarecum același, fiecare simțindu-se bine în felul său și bucurându-se de sărbătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu