marți, 18 martie 2014

Paza buna trece primejdia rea

E timpul să vă mai dau o idee utilă care să vă ia o grijă de pe umeri, aceea a siguranței propriei locuințe.

De soarele de afară și de zilele de primăvară nu vă bucurați doar voi ci și persoanele cu intenții mai puțin ortodoxe care abia așteaptă să ieșiți la o plimbare prin parc, bucurându-vă de razele calde ale soarelui, lăsând locuința liberă. Și cât voi stați luați aer, ei pot să vă sustragă din locuință cele mai dragi bunuri, distrugându-vă valorile și violându-vă intimitatea.


Pentru că suntem încă departe de a fi o țară civilizată și sigură, cu o rată a criminalității atât de scăzută încât să putem trăi liniștiți fără astfel de griji, avem la dispoziție mai multe moduri de a ne asigura siguranța bunurilor proprii.

Cea mai des utilizată soluție, fiind de departe cea mai mediatizată însă cu costuri destul de ridicate, ar fi un contract cu o firmă de protecție și pază. Pe scurt, tu dai niște bănuți acolo la o firmă cu nume din trei litere și câțiva malaci în mașini cu un consum mai mare decât mijloacele de transport în comun îți supraveghează casa.

O altă variantă ar fi instalarea unui sistem de alarmă. Plătești o singură dată, ai sistemul montat și în general, hoții se vor speria și vor fugi la declanșarea alarmei. Opțional se pot monta senzori de fum și se poate configura respectivul sistem astfel încât să fie efectuate apeluri către autorități în funcție de eveniment (poliție în caz de spargere sau pompieri în caz de incendiu). Mai multe detalii despre aceste sisteme găsiți aici: http://www.ultramaster.ro/sistem-alarma-antiefractie.html .


Cea de-a treia variantă pe care v-o prezint este una mai mult pasivă. Adică nu vă va proteja în mod direct de spărgători, dar veți putea să-i prindeți. Este vorba de instalarea unor camere de supraveghere. Acest sistem de securitate este folosit mai mult in firme și magazine unde un sistem de alarmă activ nu poate fi folosit din cauza existenței mai multor persoane prezente la locul faptei. Astfel de sisteme sunt mai detaliat prezentate aici: http://www.ultramaster.ro/supraveghere-video-securitate/camere-supraveghere-securitate.html .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu