miercuri, 4 august 2010

Primul om ucis de o lebada furioasa


Drama incredibila s-a petrecut pe un curs de apa din Letonia, unde un cetatean care incerca sa-si ajute sotia insarcinata in fata atacurilor furibunde ale unui mascul de lebada, care isi apara teritoriul si puii, a sfarsit inecat in urma loviturilor repetate ale lebedei agresive.

Departamentul de interventii de urgenta din capitala Riga a reusit sa recreeze scenariul dupa care s-a derulat tristul eveniment.

Femeia insarcinata inota langa malul raului, cand a observat deodata o familie de lebede compusa din femela cu puii si masculul care inotau linistiti. Fire curioasa, femeia respectiva a incercat sa se apropie cat mai mult de familia de lebede, in speranta obtinereii unor cadre cat mai bune pentru fotografii.

Odata ce femeia a fost observata, insinctul de protectie al masculului de lebada s-a activat instantaneu, uriasa pasare trecand la atac cu lovituri puternice de aripi si ciupituri. Alarmat de strigatele disperate ale femeii, sotul acesteia a intervenit incercand sa goneasca lebada furioasa. Pasarea si-a indreptat insa atentia asupra lui, iar barbatul care incerca sa se apere de lebada furioasa, a ajuns fara sa isi dea seama intr-o portiune a raului unde existau curenti puternici, sfarsind in cele din urma inecat.

In ciuda ajutorului oferit de ceilalti oameni care faceau plaja pe malul raului, barbatul nu a mai putut fi salvat. Sotia sa, nu a suferit nicio rana, dar se afla in stare de soc. Masculii de lebada sunt cunoscuti pentru ferocitatea cu care isi apara puii si femela, existand cazuri documentate in care aceste pasari masive au ucis vulturi, vulpi, ratoni, caini vagabonzi sau chiar au gonit vite aflate in apropierea cuibului.


Sursa: RiaNovostiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu