marți, 30 noiembrie 2010


Un filmuleț drăguț primit de la tiz-ul meu din Iași. (unul din ei)

duminică, 28 noiembrie 2010

Bunica intra la macelarie cu nepotelul pe brate.
- Va rog, nu-mi cantariti si mie copilasul asta? - il intreaba pe macelar ....... Stiti, acasa nu avem cantar...
- Dati-l aici, il duc pana in spate, la cantar.
In cateva minute sa intoarce:
- 2 kile dezosat.

luni, 22 noiembrie 2010

Review Motorola EX128 Kingfisher

L.E: Software-ul este personalizat Cosmote, acum am aflat, motiv pentru care retrag nota, in asteptarea unui firmware adevarat, original Moto.

După ce m-am jucat puțin cu el și am trecut peste euforia pe care o are oricine când își ia o jucărie nouă, m-am gândit că pot face un review, cât de cât obiectiv al telefonului Motorola EX128.
Motorola a lansat pe neanunțate (spre deosebire de Nokia care se tot laudă că lansează dar nu face nimic) 2 terminale dual-sim (dual standby): EX115 și EX128. Nu o evidentiez diferentele dintre cele 2, o să prezint 128ul.
Prima lucru pe care-l observi când iei în mână EX128 este greutatea de 80g. E foarte ușor, ai senzația că e gol pe dinăutru. Display-ul tactil răspunde foarte bine la comenzi, nefiind exagerat de sensibil ca la HTC. Rezoluția este una acceptabilă, nu ceva impresionant. Deși meniul este unul prietenos, ușor de folosit, interfața grafică pare a fi luată de pe primele modele de telefoane mobile... și colorată... în 2 culori. Nu are teme grafice. Nu are blitz. Modul dual sim, funcționează bine, dacă nu uiți să treci SIMul 2 pe linia 1, altfel poți doar să primești apeluri (lucru care devine frustrant când vrei să dai un telefon urgent)(această setare se face și rămâne permanentă).
O primă problemă apare când vrei să conectezi telefonul la calculator. Neglijând lipsa cablului de date, care se găsește, constați lipsa driverelor. O problemă cu adevărat serioasă, telefonul nefiind însoțit în pachet de niciun cd de instalare. Nici pe internet nu există driver.
Apoi, mai ai probleme când te apuci să-l configurezi, pentru că, fiind model nou, nu există setări automate. Nu am înțeles de ce cineva lansează un telefon înainte să facă și setări pentru el, sau măcar drivere. Dacă ai răbdare și o conexiune de internet se configurează în câteva ore.
Acumulatorul, chiar dacă scrie pe site că are o durată de 200h convorbire continuă, se încarcă în doar 2h....
La final, ca sa fie mai ușor de evaluat, o sa dau note:
Design -10
Hardware - 9 (display-ul are o rezolutie inferioara capacitatilor maxime motorola, lipsa WiFi, camera doar de 3Mpx)
Software - 8 (interfata grafica preistorica, functii relativ reduse de personalizare, anumite optiuni indisponibile)
Pachet - 8 (lipsa cablu de date, cd cu drivere, toc de protectie)
Nu o să fac o medie totală, o să vă spun că la 499lei (preț la Germanos și Internity, cu garanție 2 ani) este un telefon foarte bun, raport funcții/preț.

joi, 18 noiembrie 2010

Joc

2 pesrsoane s-au gandit sa inventeze un joc in care te lupti cu cancerul. Ba chiar se spune ca ar avea efecte benefice asupra jucatorului.
Jocul e la linkul de mai jos:

miercuri, 17 noiembrie 2010

Proiect CEI


Cu riscul că Geo se va supăra pe mine ( ca de obicei când yo îi fac reclamă) o să pun acest filmuleț să vedeți și voi ce frumos au prezentat fetele proiectul nostru (al celor 4). Vizionare plăcută!

duminică, 14 noiembrie 2010

Deodata, desi pe jumatate adormita, ea simti mangaierile lui. La inceput timide, ca si cum i-ar fi fost rusine. Apoi, mangaierile devenira mai indraznete. Mai mult, si mai mult, pe tot corpul ei, mainile lui se plimbau cu nesat asa cum se intimpla... nu-si aducea aminte exact, cam cu 4-5 ani in urma. Senzatii pe care le credea uitate se intorceau. Memoria sentimentelor era vie, si o ajuta sa raspunda la fel. Mangaierile se indeseau, se repetau, el o invaluia, o intorcea. Acum era ca un virtej de senzatii de nedescris. Deodata... nimic. Absolut nimic.
- Ce s-a intimplat? intreaba ea, surprinsa. Te rog, nu te opri, mai vreau!
- Shhhh... incerca el sa o linisteasca, gata, am terminat!
- Cum adica ai terminat???
- Gata, am gasit telecomanda, dormi linistita!...

duminică, 7 noiembrie 2010

Cosmote



Cosmote... ultima rețea mare intrată pe piața românească.
A reușit însă să crească rapid prin intermediul ofertelor senzaționale care lăsau impresia că vor falimenta compania. Însă nu a fost așa. Acum se luptă de la egal la egal cu concurența.
Yo am avut o cartelă de la ei când au apărut, dar în timp am renunțat. Prin iulie, anul ăsta am primit o cartela Bonus 48 ( primesc 1EUR/lună 48luni). Așa că am activato, considerând că e aiurea să refuzi pe cineva care îți dă bani gratis. Între timp, am primit și un sms cu o ofertă de extraopțiune. Trebuia să dau 1EUR/lună (+cel pe care-l primeam) în schimbul a 300min, 300sms, + 20 min. naționale/internaționale). Și am activato. Joi am primit un sms că acum, la Cosmote, poți folosi minutele de voce pentru apeluri video. Am considerat în această promoție o nouă lovitură puternică asupra concurenței. Cosmote crescuse în ochii mei. Devenise o rețea competitivă, care reușise în 5 ani să cumpere principalele lanțuri de distribuție ale concurenței (internity, germanos), să cumpere cea de-a 4a rețea de telefonie mobilă (Zapp), să înceapă
o colaborare cu Romtelecom (pentru ca utilizatorii să vorbească la tarifele din rețea, sau să folosească minutele din rețea pentru apeluri către rețeaua fixă) și să lanseze pentru prima oară în România posibilitatea de a iniția apeluri video la costuri foarte reduse.
Astăzi, duminică, am primit un sms de la Cosmote, în care eram informat că am câștigat un telefon mobil Cosmote Cute.
Cum nu m-am născut ieri și știu că până și pe site-ul Interpol scrie că nu poți câștiga un concurs la care nu ai participat, am început să mă documentez și am sunat la Cosmote, serviciul de relații cu clienții (care răspunde foarte repede). Și mi-au confirmat că sunt câștigător.
Cosmote rulz!

miercuri, 3 noiembrie 2010



Când ai senzația că ai văzut totul... atunci apare un lucru nou care să te surprindă. Aseară am văzut o mașină a RATB forțând intrarea pe o stradă la stânga de pe banda 2 din 5.
(poza e făcută în fața Ateneului)

Azi, mergând pe străzile capitalei, am zărit pe spațiul verde o cutie de carton. Când m-am apropiat, am observat că "e locuită".
Cred că cineva a cumpărat o cutie crezând că conține altceva, și apoi a aruncat-o.... pe spațiul verde. Sau, câinele acela a pus cutia acolo... animale nesimțite...

marți, 2 noiembrie 2010

Asigurarile din Romania


Azi (marți) , după ce am obținut și o copie a talonului fetei care a vrut să mă omoare vineri (glumesc, nu e chiar așa periculoasă) am fost la Ardaf (o să vedeți mai târziu de ce folosesc brand-uri) să îmi facă și agentul lor constatarea (așa e procedura la noi, trebuie să constate toată lumea: poliție, asigurator că ai avut accident ca să te primească cineva în service). Singurul centru de constatare daune, atât CASCO cât și RCA al Ardaf este acum pe undeva prin Rahova (nu sunt sigur dacă e Rahova sau Ferentexas, oricum "on the other side" ... of the city, la ce vă gândeați? doar nu era să zic civilizație pe blog)Merg yo acolo, găsesc un agent, mă trimite la recepție, de unde mă preia alt "personaj". Îmi face omul fotocopii după toate documentele pe care le aveam, mă pune să completez un formular și să aștept să fie strigat numărul meu de ordine. După o perioadă (o viață, două.... nu m-am uitat exact la ceas, știu că a durat ceva..) vine alt inspector în acea sală de așteptare, întreabă cine urmează, verifică documentele, le spune că au greșit și că trebuie să completeze alt formular, trece la următorul număr, acea persoană spune că a vorbit cu un anume Alex, iar inspectorul trece la mine. Ia documentele, se uită pe ele, și mă întreabă de originale (avea în mână copiile făcute de colegul său mai devreme). Merg la mașină, iau documentele în original, merg în "birou" (era o cămăruță într-un service auto) și i le dau. Mă întreabă cum s-a întâmplat accidentul (probabil nu știa să citească ce scrisese agentul de poliție), îi povestesc, iar apoi îmi spune că trebuie să contactez persoana care m-a accidentat și să venim împreună acolo, ca el să pună cele 2 mașini în poziția accidentului să facă poză (probabil așa înțeleg și ei accidentul). O sun pe Oana (da, și persoanele care vor să mă omoare au nume(glumeam)), îi povestesc ce mi-a spus inspectorul, și ea spune că o să sune la Ardaf. Apoi, inspectorul mai are o revelație (inteligenți oameni, doar că gândesc încet.... foarte încet): yo nu sunt proprietarul mașinii. Și îmi spune că trebuie să vină proprietarul mașinii sau să am yo împuternicire notarială. Încerc să-i explic că yo am fost conducătorul implicat în accident și că cu banii pe care-i dau pe împuternicire repar dauna, fiind vorba de o Dacie 1310. Dar nu, el susține sus și tare că yo nu pot repara mașina fără ca proprietarul să vrea asta, pentru că e ca și cum yo aș lua bani în numele lui, ba chiar îmi dă exemplu că dacă merg la o bancă nu pot scoate bani de pe contul altcuiva. Îi explic că yo de fapt îi cresc patrimoniul proprietarului (da, prea mult drept) cu o reparație, dar nu înțelege.
Plec de acolo hotărât să-i dau în judecată și scârbit de modul în care funcționează unele (nu vreau să generalizez, la penultimul accident, Allianz-Țiriac s-au comportat exemplar) sisteme din România. Noi trebuie să plătim asigurări, dar când avem nevoie, nu le putem folosi, pentru că asiguratorii caută diverse motive.
Rușine ARDAF !!!
.