duminică, 28 octombrie 2012

Cadourile - amintiri pe viata

Există două tipuri de amintiri, plăcute și neplăcute mai puțin plăcute.Cele mai puțin plăcute, în general, nu țin de noi, cel puțin în amintirea noastră, noi putând imprima celorlalți amintiri neplăcute. Dacă vrem.

Amintiri plăcute putem avea de la excursii cu prietenii, din relații sau de la evenimente. Sau pur și simplu de la o ocazie fără nimic special. Mergi pe stradă și vezi ceva ce-ți place și-ți rămâne tipărit în memorie.

În general, cadourile au scopul de a arăta unei persoane că înseamnă ceva pentru tine. Simpla idee de a te gândi la persoana respectivă suficient pentru a-i cumpăra ceva, cu o ocazie specială, sau fără o ocazie anume, contează. Dar mai există un aspect. Acel cadou îi va aminti persoanei respective de tine, de fiecare dată când îl va privi/ purta.Și persoana respectivă va retrăi acel moment când s-a simțit deosebit pentru că tu te-ai gândit la ea. De aceea, cu toții încercăm să facem cadouri cât mai deosebite. Având în vedere trendul populației de a consuma cât mai mult, în zilele noastre s-a ajuns ca un cadou să valoreze foarte mult și economic. Se fac cadouri foarte scumpe uitându-se de fapt că gestul contează.

De aceea, acum există un magazin, unde se pot găsi cadouri deosebite, și accesibile ca preț. Pentru a crea amintiri pe viață. Mă uitam pe site și mi s-au părut geniale mai multe idei de cadouri.

Cel mai mult, însă, mi-a plăcut ideea de a combina o sticlă cu o băutură fină cu un obiect decorativ. Astfel, poți bea un pahar cu persoana dragă iar apoi, aceasta va rămâne cu obiectul decorativ respectiv.

De exemplu, o sticlă de Old Boatman și un vaporaș. E genial. E și un joc de cuvinte care peste ani va aminti exact ce ai băut și te va ajuta să retrăiești clipele plăcute, de exemplu cu un vechi prieten care e marinar, sau căruia ii place marea. Sau când de abia s-a întors o persoană dragă de pe o croazieră, și o aștepți în port cu acest cadou...

 Și mă rog, idei sunt foarte multe, cel care s-a gândit, merită felicitări. Mai ales că de multe ori, suntem în pană de inspirație când vine vorba de cadouri.

Așa cum am fost eu în pană de inspirație pentru proba aceasta de la SuperBlog 2012....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu