marți, 18 noiembrie 2014

Aventuri în ținuturi despădurite

Deja ma cunoașteți acum și știți că am o obsesie în legătură cu...parul dezgustător, abundent care poate să crească pe corp și pe care unii oameni, considerându-se încă primate probabil, îl ignora sau îl poartă la vedere cu nonșalanță. Am avut și un coșmar pe tema asta despre care v-am povestit pe îndelete aici.

Ei bine, ce s-a mai întâmplat de atunci? M-am hotărât să renunț cu totul și definitiv la urmele de "blăniță" care se mai iveau ici și colo. Eu sunt aproape blondă și, din acest punct de vedere, o norocoasă în ceea ce privește epilatul. N-am avut niciodată păr abundent și rădăcini puternice care să pună probleme la epilare. Însă am ajuns să nu-l mai suport. Îl vreau dispărut. De tot, forever, para siempre!

Știu că v-am povestit în articolul trecut cum am luat eu contact cu epilarea, cum mama m-a învățat să folosesc întâi ceara, după care încet-încet am încercat mai toate metodele de epilare posibile (mai putin depilarea pentru că nu consider eficient să tai firul de la suprafața pielii). Fiecare femeie este liberă să aleagă ce îi place și ce i se potrivește, asa că prietenele mele preferă ba ceara de unică folosință, ba epilatorul clasic. Eu însă parcă nu eram 100% mulțumită de nimic, îmi plăcea senzația de curățenie și catifelare imediat după epilare, dar ma deranja că după o săptămână deja firele începeau iar să crească. Așa că m-am hotărât să rezolv și problema asta o dată pentru totdeauna.

Acum câțiva ani am auzit prima dată de IPL, și apoi de SPL, amândouă abrevierile referindu-se la epilarea definitiva cu lumina pulsată (un fel de raze laser). Este cea mai eficientă metodă de epilare, având în vedere că părul dispare încet - încet după câteva ședințe și nu mai ai nevoie decât de câte o ședință de întreținere din când în când. Este o metodă aproape lipsită de dureri, zic aproape pentru că acele impulsuri care distrug rădăcina sunt și ele dureroase la început. Însă apoi chiar merită, singurul inconvenient fiind costul destul de ridicat al acestei operațiuni făcute într-un salon profesional.
În prima fază se pregătește locul pe care vrei să îl epilezi, răzând toate firele de par. Știu, e cam ciudat să folosesc iar o lama, având în vedere că am zis că voi scăpa pentru totdeauna de acest instrument odios. Însă mă tem că acum chiar este necesar. Astfel fascicolul de lumina va "vedea" mai bine rădăcina și va putea distruge foliculul de par. Cu cât firul este mai gros și mai închis la culoare, cu atât mai eficientă este epilarea IPL. Dacă firul de par este foarte deschis, blond, iar rădăcina subțire, nici măcar nu se recomandă a se folosi epilarea definitivă pe acea porțiune.

Bun, m-am înarmat deci cu răbdare (pentru că este nevoie de mai multe ședințe de epilare, cel puțin 10 pentru a scăpa de tot de păr pe o anumită zonă) și mi-am achiziționat un abonament. Să explic puțin de ce este nevoie de mai multe ședințe: pentru că firele de par cresc diferit și se află în diferite faze în momentul când se aplică fascicolul luminos. Sunt trei etape de creștere a firului de păr  - anagen, catagen și telogen. În prima firul crește efectiv, în următoarele două stagnează. Epilarea afectează firele de par aflate în etapa anagenă, deci trebuie administrate mai multe ședințe pentru a putea fi sigura că vei "prinde" toate firele de par în faza anagenă. Rezultatele apar chiar și de la prima ședință, însă devin cu adevarat vizibile după 4-6 ședințe. După 10 însă, din trei în trei săptămâni, ar cam trebui ca firele să dispară. Cu cât firul este mai închis la culoare și pielea mai albă, cu atât mai bune sunt rezultatele. Dar chiar și așa, tot mai este nevoie de câte o ședință de întreținere o data la 4-6 luni, pentru firele rebele cu un ritm de creștere diferit.

Și acum să vă povestesc ce mi s-a întâmplat. Eram fericită, tocmai terminasem 3 ședințe și rezultatele se vedeau binișor. În sfârșit scăpam pentru totdeauna de acel par dezgustător!
Eram într-o zi de luni la birou, tocmai începuse o nouă săptămână și printre proiecte și deadline-uri eu ma gândeam deja la programarea pe care o aveam pentru miercuri la epilat. Lucram la un proiect important ce se desfășura jumătate în Romania, jumătate în Cehia, iar colega mea Elena trebuia să  meargă în Cehia miercuri pentru o prezentare importantă. Numai că luni seara ea a început să se simtă rău și să aibă febră. Marți dimineața deja a trebuit să se interneze, cu diagnosticul varicelă. Și atunci mi s-a spus să-mi fac de urgență bagajele: a doua zi plecam în Cehia pentru 3 săptămâni!

Oare ce să fac mai înainte? Mai am oare timp să spăl, să calc, să aranjez tot? Dar cum rămâne cu epilatul? Și atunci o prietenă mi-a recomandat soluția ideală salvatoare: epilatorul IPL SILKN SENSEPIL. Un aparat micuț, portabil, pentru epilarea HPL (la domiciliu), Și așa am scăpat de stres și de programări. Datorită lui n-a trebuit să mai aștept după programarea la salon, iar epilarea definitivă a devenit o plăcere.

Articol scris pentru SuperBlog 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu