sâmbătă, 28 august 2010

Masina "mar"

"Brabus a burduşit SV12 R Biturbo 750, cel mai rapid sedan de lux din lume, cu gadgeturi produse de Apple.

Brabus a dezvoltat o versiune specială a lui SV12 R Biturbo 750, model care are la bază S600, cea mai puternică versiune de serie a lui Mercedes S-Klasse. De această dată nu vorbim însă de o versiune pentru care primează neapărat puterea absolută sau performanţele, ci tehnologia înglobată în maşină.

GADGET-URI APPLE DE ULTIMĂ ORĂ

Ediţia specială dezvoltată de Brabus poartă numele iBusiness şi este plină cu ultimele gadget-uri dezvoltate de compania americană Apple. Astfel, modelul pune la dispoziţia pasagerilor două iPad-uri integrate ]n sptarele scaunelorcare, pe lângă funcţiile clasice de divertisment, funcţionează şi ca module de comandă pentru sistemul S-Klasse Comand. Lista continuă cu un computer Mac montat pe un suport special amplasat pe plafon. Acesta dispune de un display TFT de 15.2 inch care funcţionează şi ca monitor de comandă al sistemului multimedia al maşinii. Evident, pachetul conţine şi o serie de prize USB care permit conectarea la perifericelor precum webcam-ul necesar videoconferinţelor. Toate acestea sunt facilitate de posibilitatea de a accesa internetul via UMTS şi HDSPA.

În seria de gadget-uri oferite de Brabus pe iBusiness se înscrie şi iPod Touch-ul de 64 de GB care ia locul magaziei de CD-uri, în memoria acestuia putând să-şi facă loc 14.000 de piese. Evident, nici redarea sunetului nu a fost lăsată deoparte, clienţii modelului urmând să se bazeze fie pe sistemul audio clasic de pe S-Klasse, fie pe căştile Sennheiser Noise Guard care filtrează zgomotele exterioare pentru o experienţă muzicală cât mai apropiată de perfecţiune.

CEL MAI RAPID SEDAN DIN LUME

Chiar dacă teoretic nu contează atât de mult în economia acestui model destinat mai ales fanilor high-end ai celor de la Apple, performanţele modelului despre care vorbim nu pot fi lăsate deoparte în prezentare. Vorbim de un motor de 6.3 litri cu două turbine care dezvoltă 750 CP la 5500 rpm şi ajunge la cuplul maxim de 1350 Nm la 2100 rpm. Acesta împinge Brabus iBusiness în 4.0 secunde de la 0 la 100 km/h şi la 200 km/h în doar 11.9 secunde, viteza maximă fiidn limitată electronic la 340 km/h. Conform celor de la Brabus, acesta este cel mai rapid sedan de producţie din lume."
Sursa: Brabus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu