luni, 7 martie 2011

Bună, ce faci?

Nu, nu este o întrebare pentru tine, cititorul (dar dacă te face să te simți mai bine, poți răspunde). Este titlul ultimei capodopere a cinematografiei române. Se zvonea că ar fi mai bun decât Poker.
Acum, după ce am văzut filmul vă pot spune niște păreri personale. Puteți citi, nu voi povesti filmul.
În primul rând am ajuns la concluzia că există 3 tipuri de filme: alb/negru; color; românești. Filmele alb/negru sunt acelea vechi, clasice, de pe vremea când oamenii nu vedeau viața în culori. Cele color sunt cele pe care le vedem zilnic peste tot. Cele românești (și aici nu intră chiar toate cele făcute în România) sunt acelea care au culori aparte. Nu sunt nici alb-negru, dar nici color. Sunt colorate cu niște culori palide, ca de criză. La filmele mai vechi se putea pune acest lucru pe seama echipamentelor degenerate (din generația trecută). Dar în zilele noastre, într-o Românie modernă, plină de mașini scumpe și cafenele de fițe e greu de crezut că nu există tehnologie. Motivul este altul și nu îl cunosc.
În al2lea rând, este un film cu o distribuție slabă, fără nume cunoscute (personal n-am cunoscut pe nimeni de acolo), cu puține personaje (aș zice un total mai mic de 50 ) și cu o acțiune mediocră, relativ previzibilă și puerilă. Au pus cam multe scene nud (în Terminus Paradis, la 2minute era o înjurătură, aici cam la 5 e o scenă nud). Este amuzant și merită văzut, dar nu consider că este mai bun ca Poker.
Cinematograful Patria l-a difuzat în sala mică, o sală cu maxim 30 de locuri și cu un videoproiector. În schimb locurile sunt pe fotolii sau canapele, gen lounge, și ai la dispoziție masă unde poți pune băutura pe care o cumperi de la bar la un preț exagerat (mă rog, la urma urmei nu te duci la cinema să bei). Cu cardul ISIC costă doar 5 lei intrarea, iar fără card costă 15 lei.
Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu