marți, 28 februarie 2012

Guest-Post - Vremea tradatorilor

Salutare de pe blogul lui Andrew,

Emil Calinescu ma numesc, blogger si eu. Ma gasiti, daca chiar aveti chef, AICI .

Aici, cu acordul lu Andrew, voi scrie despre proaspata numire de la SIE. Asadar, Teodor Melescanu a fost numit la SIE. Iar discutia trebuie vazuta sub 3 aspecte:

1. Din perspectiva carierei politice(si diplomatice) a lui Teodor Melescanu.


Pe scurt, acesta a fost initial ministru de externe in Guvernul Vacaroiu. Care guvern s-a evidentiat prin politica sa externa fabuloasa(eram aproape izolati in exterior). Ok, n-ar fi primul ministru din acel cabinet care ajunge in tabara Basescu. Mai e Tabara(nu stiu cum facura, da ii aleasara p-ai mai slabi ministri). Revenim la Melescanu.
Dupa alegerile din 96 se satura de PDSR si isi face partid, APR. Care apr, spre deosebire de UNPR-ul de azi, a avut minimul bun simt sa activeze in opozitie. Exact inainte de alegerile din 2000 apare scandalul firul-rosu, din cauza caruia APR-ul nu intra in Parlament. Firul rosu insemna o apropiere "nefireasca" de Moscova.
Dupa alegerile din 2000, Melescanu obtine fuziunea cu liberalii. S-a dat de 3 ori peste cap si a devenit liberal. CHiar vice-presedinte al acestui partid. Datorita acestui fapt,este numit ministrul Apararii in guvernul Tariceanu. Acum schimba din nou tabara si va ajunge sef al SIE.

2. Continuand punctul 1, constatam cu tristete cine REPREZINTA Romania.

Da, in teorie se vorbeste despre o "politica externa si de aparare". Pe cine avem noi p-acilea:
- sef la guvern(adica responsabil si cu d-astea): MR Ungureanu, si el PNL-ist, SIE, Premier ... tradarea o are si el in sange;
- sef la externe: Cristian Diaconescu , presedinte de onoare la UNPR(ce onoare poate fi la acel partid);
- sef la aparare: Gabriel Oprea - presedinte la acelasi partid demn de toata stima.
Acum bonus, fuse adus si Melescanu sef la SIE, adica tot pe partea externa.

3. Se continua numirea oamenilor politici la SIE.

Nu stiu tara care sa mai faca asta. Sefii CIA n-au fost in veci politicieni, sefii MI5 sau KGB la fel. Intai numim un fost al SIE premier, apoi un politician cu experienta il punem sef la SIE. Ce sa intelegem, ca politica si serviciile secrete sunt cam tot aia? E trist daca e asa!

Concluzie? Pai ce concluzie as putea trage? Pai faptul ca unii oameni au tradarea in sange. Ca ii numim tradatori, traseisti, aventurieri politici, e cam tot aia. Stim ca exista. Problema nu e la ei. Problema e la cine se bazeaza pe ei. Iar a-i pune pe posturi ce au legatura cu "reprezentarea tarii" e de 10 ori mai grav. Faptul ca avem un primar, fie el de sector bucurestean, in aceasta categorie e rau, dar nu e asa grav. Dar faptul ca suntem reprezentati de astfel de oameni e absolut DRAMATIC!

Si da, gata, ca ma injura Andrew ca scrisai prea mult! Cred ca e cel mai lung articol aparut la el pe blog :))

Salutari ANTI-TRADARE!

Un comentariu: