marți, 28 februarie 2012

Romania

         Am ajuns la concluzia ca iubesc aceasta tara. Este tara tuturor posibilitatilor. Aici se intampla de toate. Nu exista monotonie decat daca stai in casa. Dar nici atunci. Poate doar daca acea casa se afla intrun varf de munte, inconjurata de o zapada mai mare ca ea, sau cel putin suficient de mare incat sa nu ai acces la tehnologie.
        Altfel in fiecare zi vezi,  ori la tv ori live, o chestie care ti se pare prea incredibila pentru a putea fi introdusa intrun film. Chiar intrun film prost.

         In ultimele 24h am aflat ca in aceasta tara s-ar putea sa mai existe cel putin o clona a masinii tale, care sa circule linistita pe strazi, avand chiar si acte si placute de inmatriculare originale, identice cu ale tale.
         Am mai aflat ca o persoana cu o functie inalta intrun partid politic si cu oarece imagine pozitiva ( din punctul meu de vedere) se poate trezi cu gandul: "imi bag picioarele in tot ce am facut pana acum, si in imagine si in idei, ma duc la cei care au aruncat pana acum cu noroi in mine." . Si s-a facut sef la SIE.

          Am mai auzit ca un Colegiu din Dorohoi o sa fie inchis pentru ca a acumulat datorii de 2mld lei. Si acum s-au gandit sa plateasca dar si-au dat seama ca e vorba de o suma mult orea mare. Asa ca primaria a propus sa plateasca aceasta datorie in rate... de 5000 lei/luna.
          Am mai auzit ca un batran din nu stiu ce sat a fost violat si ucis. Si ca violatorul mai violase si o batrana din acel sat (deci era bisexual) (presupunand ca nu era un violator de ocazie care violeaza orice apuca), dar acea batrana nu face plangere pentru ca a fost amenintata cu moartea (sau poate i-a placut).
          Iar azi, cand am ajuns la serviciu am descoperit ca exista persoane mult mai ipocrite decat credeam. Ieri, o tipa de la munca,  o sa-spunem generic "irina" a inceput sa se crizeze ca am lasat o alta colega sa stea la "calculatorul ei". Calculatorul care pretindea ea ca acum e al ei, e un calculator la care ea a stat saptamana trecuta, pentru ca persoana care sta de obicei acolo a fost in concediu. Si Irina a venit ieri la mine cu o falca-n cer si una-n pamant ca pe ea o deranjeaza foarte mult ca nu poate sa stea la acelasi calculator. Asta, dupa ce isi gasise un calculator, langa acela pt care se crizase. Azi, cand am ajuns la serviciu, moralista era la calculatorul meu.  Probabil ca sa-si demonstreze teoria conform careia nu-i place sa-si schimbe calculatorul. Ce sa-i faci? Probabil e defect profesional sa nu poata sa-si tina fundul in acelasi loc si gura inchisa....

Cred ca americanii aceia care au zis ca America e tara tuturor posibilitatilor nu au fost niciodata in Romania.

Ps: o sa pun surse cand o sa ajung acasa, la calculator.

Surse: 1 2 3 4

Connected by MOTOBLUR™

2 comentarii:

  1. Esti nou in Romania? Ca sa-ti pot raspunde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi poti raspunde la ce? Nu am intrebat nimic. Dar raspunsul e Nu, nu sunt nou.

      Ștergere